1. Patręškite savo augalus
Dėl natūralių arbatos savybių – tai bus puikios organinės trąšos. Be to, jei turite kabančių augalų, galite padėti arbatos maišelį tiesiai ant skylės vazone – taip išvengsite vandens pratekėjimo.
2. Gydykite sausą odą
Pakabinkite 2 ar 3 žaliosios arbatos maišelius po čiaupu, kai sau leisite karštą vonią. Žaliojoje arbatoje esantys antioksidantai sudrėkins jūsų odą.
3. Neutralizuokite savo šiukšlių dėžę
Net gi jei kasdieną valote savo šiukšlių dėžę, yra tam tikros šiukšlės (ir kai kurios katės) kurios visada skleidžia kvapą. Įdėkite keletą panaudotų (tačiau sausų) arbatos pakelių į šiukšlių dėžę. Arbata turi natūralų antibakterinį poveikį, kuris neutralizuoja bet kokius kvapus.
4. Valykite medinius baldus
Po to, kai paruošite arbatą, įmerkite į ją audinio skiautę ir pavalykite ja savo medinius baldus. Jie niekada dar taip nespindėjo!
5. Veido procedūros namuose
Uždėkite keletą šiltų šlapių arbatos maišelių ant veido – tai sutrauks jūsų poras ir sumažins po akimis esančius maišelius bei pabrinkimą.
6. Karpų šalinimas
Natūralios juodoje arbatoje esančios medžiagos gali žymiai sumažinti karpas. Uždėkite šiltą šlapią arbatos pakelį ant karpos 15 minučių per dieną, ryte ir nakčiai. Po kelių dienų karpa pradings po kelių dienų!
7. Sugeria kvapą
Arbatos pakeliai puikiai tiks ne tik šiukšlių dėžei, bet ir jūsų namuose esantiems blogiems kvapams pašalinti. Jei turite smirdančius batus, įdėkite nenaudotą arbatos maišelį į kiekvieną batą keletui dienų. Tas pats patarimas tinka ir spintoms, šaldytuvams bei kitoms vietoms, kur yra nepageidaujamų kvapų.
8. Dantų bėdos
Aš visada turiu bėdų su savo dantimis. Arbatos maišeliai yra itin naudingi burnai. Jei kovodama su pūliniais naudosite šiltus šlapius arbatos maišelius, tai išsausinsite bet kokias infekcijas ir akivaizdžiai sumažinsite skausmą. Arbatos maišeliai tai pat naudingi ištraukus dantį. Uždėkite arbatos maišelį virš tuščios skylės ir sustabdysite kraujavimą bei sumažinsite skausmą! Išbandykite juos ir kentėdama nuo stomatito žaizdelių – rezultatai bus puikūs.
9. Rankdarbiai
Galite panaudoti panaudotus arbatos maišelius rankdarbiams – tai labai unikali ir nuostabi technika. Galite nudažyti popierių, tarsi jį pasendindama. Ar net gi dažyti audinį – spalva bus unikali.
10. Pagalba nuo spuogų
Kitas puikus arbatos maišelių ir jų sausinančio poveikio panaudojimo būdas – uždėkite juos ant spuogų. Arbatos maišeliai ištraukia infekcijas ir užterštumą, be to, sumažina paburkimą, skausmą ir paraudimą!