Kiekviena moteriškų krūtų forma turi savo gerbėjų, tačiau idealios krūtinės ir jos formulės paieškos nepraranda aktualumo. Žinoma, kalbame apie natūralią krūtinę.

Nesvarbu koks jūsų liemenėlės dydis, kokios formos jūsų krūtys, jos visos kiekvieną dieną patiria daug iššūkių. O tai tikrai joms neprideda grožio ir stangrumo.

Kas labiausiai kenkia jūsų krūtinės formai?

Netinkamo dydžio liemenėlė. Per maža liemenėlė įsirėžia į odą ir apsunkina kraujotaką. Per didelė liemenėlė blogai prilaiko krūtis. Didelę krūtinę netinkamai prilaikanti liemenėlė gali pakenkti krūtų formai. Jos gali išsitempti, o dėl išsitampiusios odos, krūtys praras stangrumą. O kaip žinia, sugrąžinti jai elastingumą bus itin sudėtinga. Visai atsisakyti liemenėlės negalima, net ir turinčioms itin mažas krūtis, nes šiurkštesnio audinio drabužiai gali pažeisti spenelių odą. Kartais atsiranda net skausmingos, kraujuojančios žaizdelės.

Netinkama sportinė apranga. Tiksliau tariant, ne pati apranga, o ta dali kuri prilaiko krūtinę. Krūtų „šokinėjimas" sportuojant gali ištampyti krūtų audinius. Todėl negalima sportuoti su paprasta liemenėle, būtinai įsigykite specialią sportinę liemenėlę, kuri tvirtai prilaiko krūtis.

Netaisyklinga laikysena. Jeigu dažnai sėdite susikūprinusi, tai kenkia ne tik stuburui, vidaus organams, bet ir krūtims. Todėl stenkitės vaikščioti ir sėdėti tiesiai.

Tiesioginiai saulės spinduliai. Saulės vonios gali būti kenksmingos ne tik jautriai veido odai, bei ir krūtinei, kurios oda dar jautresnė. Jeigu deginatės be maudymosi kostiumėlio, aplink spenelius gali atsirasti raukšlelių, o iškirptės srityje - pigmentinių dėmių. Todėl pagalvokite kas blogiau, ar nepanaikinamos pigmentinės dėmės ir raukšlės, ar kelios neįdegusios juostelės aplink krūtis. Jeigu mėgstate degintis soliariumuose, būtinai naudokite apsauginius lipdukus ir stiprius apsauginius kremus.

Svorio svyravimai. Jeigu nusprendėte laikytis radikalios dietos, riebaliniai audiniai pirmiausia ima tirpti biusto srityje. Tai reiškia, kad jūsų krūtys gali ne tik sumažėti net keliais dydžiais, bet ir nukarti bei subliūkšti. Verčiau sureguliuokite savo mitybą ir meskite svorį palengva, nepamiršdamos sporto.

Karšta vonia ir pirtis. Krūtims labai kenkia aukšta temperatūra, kadangi ji mažinanti biusto stangrumą ir skatina odos suglebimą. Jeigu neatsispiriate norui pagulėti karštoje vonioje ar pasikaitinti pirtyje, stenkitės būti joje ne ilgiau kaip 10 - 15 minučių.