Dauguma moterų nėra patenkintos savo sėdmenimis. Taip, ši vieta išties problematiška  šią sritį dažnai subjauroja celiulitas, strijos, ji netenka stangrumo arba yra per daug plokščia. Yra tekę matyti tokias kelnaites, kurios priekyje atrodo įprastai, tačiau iš galo yra prikimštos porolono ir taip suformuoja labiau riestą užpakaliuką. Pirmiausia pamaniau, kad su tokiomis kelnaitėmis būtų labai patogu čiuožinėti ant sniego net be rogučių, juk paminkštinimas yra.

Sėdmenis prilaikančios ir formuojančios kelnaitės gelbsti tik tol, kol esame su drabužiais. Bet prieš mylimąjį ankščiau ar vėliau tenka nusirengti. O tuomet pasimato visi mūsų trūkumai, kurie dar nėra blogiausias dalykas. Labiausiai trukdo mūsų pačių įsikalbėti kompleksai.

Tačiau tai dar nereiškia, kad vienintelis būdas pataisyti padėtį  tai mylėtis tamsoje ir paplūdimyje slėptis po didelėmis skaromis. Yra ir kitų, natūralių būdų, kurie padės turėti dailesnius ir stangresnius sėdmenis. Reikia tik stiprios valios ir didelio noro. Darant šiuos pratimus reguliariai, galima sustangrinti užpakaliuko raumenis ir drąsiai rengtis mėgstamą maudymosi kostiumėlį paplūdimyje. Jei šią mankštą darysi bent 23 kartus per savaitę, greitai galėsi puikuotis rezultatais!

Pritūpimai. Apskritai pritūpimai yra labai efektyvus pratimas. Pritūpimus galite daryti paprastai (tokiu atveju ištieskite rankas į priekį) arba su svarmenimis. Atsistokite tiesiai, kojas laikykite šiek tiek toliau vieną nuo kitos, maždaug pečių plotyje. Pakelkite ištiestas rankas iki pečių lygmens. Lėtai, ištiesusios nugarą, leiskite savo sėdmenis žemyn iki tol, kol pajusite tempimą galiniuose kojų raumenyse. Leidžiant klubus žemyn, į priekį tolygiai turi judėti ir jūsų korpusas iki tol, kol jūsų krūtinė maždaug susilygins su keliais. Tokioje padėtyje išbūkite 20 sekundžių, o tada atsistokite. Kartokite 510 kartų. Darykite pilnus pritūpimus, jeigu norite didesnės sėdmenų masės, ir iki pusės, jei norite gražesnių jų formų.

Įtūpstai (į priekį). Jeigu pageidaujate gražesnio užpakaliuko, šį pratimą tiesiog privalote įtraukti į savo treniruočių programą. Atsistokite tiesiai. Nugara ir pečiai tiesūs, rankos nuleistos, priglaustos prie šonų. Ženkite platų žingsnį į priekį, tačiau ne per toli, kad neprarastumėte pusiausvyros. Iš lėto tūpkite, lenkdamos į priekį atstatytą koją ir tiesdami galinę. Atsitieskite. Kartokite 10 kartų. Tuomet pakeiskite koją. Abiems kojoms  trys kartai po 8-10 įtūpstų.

Kojų kėlimas į viršų. Šis pratimas daromas atsigulus. Suglaustas kojas lėtai kelkite į viršų ir lėtai nuleiskite. Atliekant šį pratimą, svarbiausia viską daryti lėtai ir jokiais būdais nemesti kojų ant žemės, jas taip pat turite nuleisti iš lėto. Pratimą kartokite 10 kartų.

Kojų kėlimas atgal. Šis pratimas taip pat yra labai efektyvus. Jį daryti gana paprasta ir jam nereikia jokio inventoriaus. Atsiklaupkite ant kelių, alkūnes padėkite ant žemės. Lėtai tieskite dešinę koją į orą ir lėtai sugrąžinkite ją į pirminę padėtį. Vėliau tą patį darykite ir kaire koja.

Lipimas laiptais. Jeigu neturite abonemento sporto salėje, užlipkite laiptais iki penktojo aukšto kasdien  tai padės jūsų užpakaliui tapti standesniam.

Nepamirškite  prieš bet kokius jėgos pratimus būtinas raumenų apšilimas. Tai gali būti 15-20 minučių bėgimas, važiavimas dviračiu, lipimas laiptais. Jei nenorite išeiti iš namų, o treniruoklio neturite, galite tiesiog įsijungti mėgstamą muziką ir energingai pašokti ar šokinėti per šokdynę.