Maddoxas (15), Paxas (12), Zahara (11) ir trys biologiniai vaikai Shiloh (10) bei dvyniai Knoxas and Vivienne (8) gyvena išskirtinėmis sąlygomis.

Garsios Holivudo šeimos atžaloms leidžiama kur kas daugiau, nei kitiems jų bendraamžiams. Turbūt visi žino apie tolerantišką tėvų sprendimą dukrai Shiloh rengtis vyriškais drabužiais. Tačiau susirūpinimą kelia tikrai ne tai.

Jei iš tiesų tai tiesa, ką rašo užsienio žiniasklaida, Jolie ir Bradui su vaikais į Skandinavijos šalis geriau jau nevažiuoti.

Dėl nuolatinių aktorės filmavimųsi ir kelionių į pabėgėlių stovyklas, poros vaikai nelanko mokyklos. Pedagogai moko juos namuose. Atžalas tėvams padeda auginti ir prižiūrėti šešios auklės - po vieną kiekvienam.

Garsieji tėvai neseka mokslo studijų programų. Jie leidžia vaikams pasirinkti mokytis tik tai, kas jiems patiems yra įdomu. Angelina ir Bradas netgi neleidžia vaikams rašyti kontrolinių ar daryti kokių nors žinių patikrinimų. Vienintelis dalykas, kurį privalo daryti vaikai, yra lankyti terapijos kursus pas psichologus.

Tiesa, Jolie nori pradėti leisti savo atžalas į mokyklą vien dėl jų socializacijos. Nes atžalos yra drovios ir nepratusios prie jų bendraamžiams įprastos aplinkos.

Bradas situaciją šeimoje juokais yra palyginęs su filmu apie psichinius ligonius "Skrydis virš gegutės lizdo". Esą chaosas namuose prasideda vos tik prašvitus ir tęsiasi iki pat sutemų, o kartais ir dar ilgiau. Tokioje didelėje šeimoje tylu nebūna niekada.

Auklės pasakodavo, kad kartais tekdavo su vaikais naktimis žiūrėti filmukus, kol jų tėvai kitame kambaryje ištisas valandas garsiai miegodavo...
Shiloh Pitt (viduryje) su Bradu Pittu ir broliais Paxu (kairėje) ir Maddoxu

Auklės yra prasitarusios, kad vyriausiasis Maddoxas devynerių metų paragavo vyno ir važinėjosi po privačią teritoriją šeimyniniu automobiliu. Jis nuo mažens kaupia durklų ir peilių kolekciją. Tiesa, berniukas puikiai kalba angliškai, prancūziškai, ispaniškai ir hmerų kalbomis, skambina pianinu bei svajoja tapti geru futbolo žaidėju.

„Jie yra netradiciniai tėvai, švelniai pasakius. Jie gyvena savotiškoje hipių komunoje, nes Angelina netiki taisyklėmis. Ji mano, kad vaikams reikia suteikti saviraiškos laisvę. Tačiau tai ne visada pasiteisina“, – pasakojo auklė.

Angelina stengiasi, kad įvaikiai nepamirštų savo šaknų, todėl juos dažnai skraidina į gimtinę. Gamina jiems nacionalinius patiekalus, leidžia tų kraštų muziką.

Dėl netinkamo poros elgesio su vaikais netgi pradėtas tyrimas. Pasak šaltinių, po neblaivaus Brado Pitto elgesio su vaikais Angelina galutinai apsisprendė skirtis. Garsus aktorius apsvaigęs esą įžeidinėdavo savo vaikus ir bausdavo smurtu.