Kartais nesėkmingas įsimylėjimas ir viduje likusi vis dar rusenanti nusivylimo bei netikėjimo ugnis žmogui uždaro duris sėkmingai meilei ir partnerystei ateiti. Jeigu jūs iš esmės klaidingai suvokiate santuoką, visos jūsų dedamos pastangos ir naudojamos strategijos (kai manote, kad jūsų santuoka pagerės, vos tik padarysite šitai ar pakeisite tai) pasibaigs nesėkme.

Santuoka yra dviejų partnerių veidrodinis atspindys. Gyvendami arti kito žmogaus pradedame įsivaizduoti, kas iš tikrųjų esame. Pradedame matyti ką reikia pataisyti ir pakeisti. Štai kodėl santuoka taip veiksmingai padaro žmonių gyvenimą išmintingesnį – žinoma, jeigu žmonės yra pasirengę pokyčiams. Deja, daugelis tikisi, kad santuoka padės įgyti stabilumo ir pasitikėjimo statusą prieš kitus. 

Be to, užuot matę, ką mes turėtume koreguoti ar net keisti, savo negatyvų vaizdą perkeliame į sutuoktinį ir puolame jį kaltinti bei nurodinėti, ką jis turėtų pakeisti. Mes dažniai stengiamės kaltinti partnerį, visiškai neatsižvelgdami į savyje glūdinčias ir jau seniai įsisenėjusias neigiamas savybes pvz., moteris, kuriai trūksta disciplinos, kantrybės, valios, ištvermės sau, privalo išsiugdyti šias taip svarbias savybes, o ji tiesiog siekia, kad šalia jos būtų ištvermingas, kantrus sutuoktinis. Kas atsitinka pagal visagalį traukos dėsnį, pažeidus pagrindinias gyvenimo nuostatas? Moteris pritraukia vyrą, su kuriuo kartu neįmanoma būti, bet be kurio ji negali gyventi.... Visa tai – žmogaus užsitarnautos Aukštesniųjų jėgų pamokos gyvenime.

Nuotr. Shutterstock

Sutuoktinio pareiga yra padaryti mus geresnius, o ne būti veidrodiniu atspindžiu, kuris padėtų mums pamatyti, kas iš tikrųjų esame. Savo santuoką imsime laikyti nepilnaverte, kai tik bus atskleistas vienas iš mūsų trūkumų. Ir kalbėdami pažeriame jam priekaištų: „Nebegaliu taip gyventi. Tu privalai pasikeisi. Vienas kitam sutuoktiniai nieko „neprivalo, jie tarpusavyje tik geranoriškai pagal susitarimą gali pasiskirstyti pareigas namuose.

Jei viduje esate įsitikinę, kad jūsų santuoka tiesiog nepavyko, pirmiausiai būtina pakeisti mąstymo būdą. Tavyje tvyrantis negatyvumas – tavo darnių ir harmoningų santykių nuodai. Vietoj neigiamų nuostatų, „santuoka nepavyko, „mano santuoka jau sugriauta kurti savyje pozityvumą, pavyzdžiui: „mano santykiai su vyru kasdien vis gerėja. Taip mes leidžiame atstatyti ir harmonizuoti savo santykius į pagalbą ateinant Aukščiausiajai meiles energijai.

Siekis besąlygiškai mylėti savo santuoką, atrodo lyg manipuliacija, siekiant priversti sutuoktinį elgtis pagal jūsų norus. Tai despotiškumas ir prievarta, kuri anaiptol neduoda teigiamų rezultatų, o priveda santuoką prie išsiskyrimo. Privalote puoselėti savo santuoką todėl, kad tikite, jog šeima yra vertybė, o ne bandyti dirbtinai paversti ją kažkuo labai svarbiu. 

Laikinomis, tik jums priimtinomis priemonėmis stiprios santuokos nesukursite.