Mokslininkai ištyrinėjo beveik porą šimtų moterų genitalijų bandydami išsiaiškinti jų intymaus žiedo grožio paslaptį.

Neseniai vykusiame gražiausios pasaulio vaginos konkurse karūnuota 27 metų britė Nelli. Pagal jos vaginą, atspausdintą 3D formatu, bus kuriami nauji sekso žaisliukai.

Didelė dalis vyrų mėgsta savo partnerių plačiai išsiskleidusią gėlę su didelėmis lytinėmis lūpomis ir dar didesnėmis mažosiomis lūpomis.

Tuo tarpu mokslininkai bandė išsiaiškinti, kas apsprendžia vaginos grožio sąvoką. Jie iš labai arti tyrinėjo beveik du šimtus vaginų nuotraukų. Buvo vertinamas intymių lūpų ilgis, klitoriaus dydis.

Dalyviai vulvą suskirstė į šešias kategorijas. Taigi, ką jie nustatė? Apklausos metu daugiau nei 50 procentų vyrų pasirinko pirmoms dviem klasėms priklausančias vaginas su neišsikišusiomis didžiosiomis lūpomis. Taip pat su kukliomis mažosiomis lytinėmis lūpomis.

Likę 49 procentai pasirinko kitus keturis variantus, kuriuose moters lytinės lūpos yra labai išsikišusios. Jie tikino, kad moters vagina gražesnė tada, kai mažosios lytinės lūpos kyšo išorėje.

Taigi, mokslininkai pateikė papildomų įrodymų ir patvirtino, kad išties didelė dalis vyrų mėgsta savo partnerių plačiai išsiskleidusią gėlę su didelėmis lytinėmis lūpomis ir dar didesnėmis mažosiomis lūpomis.

Mokslininkai pateikė įtikinamų įrodymų, kad vyrus lygiai taip pat žavi ir savo dydžiu išsiskiriančios vulvos. Didelės ir išraiškingos moterų vaginos, dėl kurių neretai kompleksuoja moterys, turi beveik vienodą procentą gerbėjų, kaip ir tos, kurios iki šiol buvo laikomos tobulomis.