Indija  ciberžolė

Indijos moterys ciberžolę naudoja ne tik skaninandamos tradicinį karį, šis prieskonis  neatsiejama grožio rutinos dalis. Ciberžolės milteliai, sumaišyti su vandeniu  nepakeičiamas purškalas, apsaugantis nuo saulės ir nudegimų. Šis prieskonis naudojamas ir odos šveitikliuose, mat turi daug dezinfekcinių savybių. Ciberžolės kaukės efektingai gydo spuogus, mažina odos pigmentaciją. 

Tiesa, pirmąkart ją bandydamos būkite atsargios su koncentracija ir laiku, mat aš kelias dienas buvau oranžinė. Tiesa, jeigu turite žaizdą, kuri linkusi pūliuoti, sumaišykite šaukštelį medaus su puse šaukštelio ciberžolės ir užtepkite ant žaizdos  tai žymiai pagreitins jos gijimą.

Nuotr. Shutterstock

Australija  kraujažolės ekstraktas

Ši priemonė  viena populiariausių tarp Australijos moterų. Kraujažolės ekstraktas stabdo kraujavimą, veikia nuo uždegimo, alergijos, tonizuoja, gydo žaizdeles. Australės jį dažniausiai naudoja odos drėkinimui, strijų naikinimui.

Nuotr. Shutterstock

Brazilija  smėlis

Pasirodo, brazilės savo odą ir kūno linijas dailina paplūdimio smėliu. Smėlį jos naudoja kaip natūralų šveitiklį, kuris ne tik pašalina senas odos ląsteles, bet ir padeda kovoti su celiulitu.

Nuotr. Shutterstock

Graikija  jogurtas

Graikiškas jogurtas ne tik nuolatinis graikių pusryčių palydovas ir salotų padažas, Graikijos moterys jį naudoja odai maitinti. Tiesiog prieš šokdamos į dušą jos visą kūną padengia jogurtu ir po kelių minučių nusiprausia šiltu vandeniu (be muilo). Oda po tokio palepinimo atsidėkoja švytėjimu.

Nuotr. Shutterstock

Belizas  kokosų aliejus

Tiesą pasakius, nežinau, kur negalima naudoti šio aliejaus: odai, plaukams, nagams... Supermodelis Miranda Kerr tikina, jog odos švytėjimo priežastis yra būtent kokosų aliejus. Ji kasdien jo suvartoja keturis arbatinius šaukštelius  arba deda į maistą arba išgeria vieną.

Nuotr. Fotolia

Italija  raudonosios vynuogės

Italės šias uogas naudoja kaip šveitiklį ir priemonę nuo raukšlių. Išimkite vynuogių sėklytes, uogas sutrinkite. Gauta mase ištepkite veidą ir po 5 minučių nuplaukite. Vynuogėse esanti rūgštis veikia kaip natūralus, švelnus šveitiklis, o veikliosios medžiagos skatina kolageno gamybą.

Nuotr. AFP/Scanpix

Čilė  vynuogės ir miltai

Čilietės vynuogių masę maišo su miltais. Tokia kaukė ne tik šviesina bei skaistina odą, vynuogėse esantis resveratrolis turi ypatingų jauninamųjų savybių. Taigi maišytuve sutrinkite vynuoges su keliais šaukšteliais miltų ir užtepusios masę ant veido palikite 10 minučių.

Egiptas  pienas ir medus

Šis mišinys  tai odą raminančio ir senas ląsteles šalinančio produktų duetas. Grožio kaukei, kurią šimtmečiais naudojo egiptietės, lygiomis dalimis sumaišykite pieną su medumi ir užtepkite ant veido 10-15 minučių. Ši kaukė ne tik nuramins, bet ir sudrėkins bei atjaunins sudirgusią odą.

Nuotr. Shuttertock