Žinoma, turi būti jausmas, kad nori šitą vyrą, su kuriuo bendrauji, matyti kaip sutuoktinį. O ar jis nusiteikęs rimtai, gali numatyti iš jo veiksmų.

Štai pagrindiniai požymiai, kad vyras  tinkama partija.

Jam patinka tavo keistenybės

Kiekviena iš mūsų turime keistenybių: juokingai spiegiančiai krizename, sukame plaukų sruogą ant piršto kalbėdamos, kramtome nagus, puolame sveikintis su nepažįstamaisiais bučiniu į orą, kalbėdamos nežiūrime į akis pašnekovui... O dar elgesys įsižeidus, supykus, kokia skalė! O naktinis guminukų valgymas? Įprotis vaikščioti po namus tik su kelnaitėmis? Pedikiūras svetainėje?

Draugystės pradžioje gal to ir nematyti, tačiau porai tampant vis artimesne, išlenda ir visokios buitinės grožybės. Jei vyras tikrai myli moterį ir ją dievina, tai visas jos krečiamas nesąmones, keistenybes, netradicinius pomėgius priima kaip jos asmenybės išskirtinumą, privalumą. Juk mus žavi ne nuobodžiai teisingi žmonės, o kažkuo keistu užkabinantys, tarkim, kaip daktaras Hausas savo ciniškumu. Šita jo savybė jam tinka ir yra be galo žavi!

Jis visuomet šalia

Reikia pasitikti oro uoste, kai grįžti iš komandiruotės? Jis šalia. Katiną prireikė vežti pas veterinarą? Vėl vyras šalia, nors tas katinas yra privaręs jam į naujus batus ir smarkiai įdrėskęs į ranką. Regis, vyras  tobulumo įsikūnijimas.

Tačiau tai tik mielos smulkmenos. O štai kai tavo pačios medicininės apžiūros tyrimai prasti ir norisi verki įsikniaubusi į pagalvę, kai tenka slaugyti sunkiai sergančią mamą, štai tada jausti vyro paramą, palaikymą, jo buvimą yra žymiai svarbiau.

Sėdėti prie ledų porcijos, žiūrėti meiliai vienas kitam į akis ir burkuoti yra viena, o palaikyti, kai sušlubuoja sveikata, kai esi apsemta gedulo po močiutės mirties ar atleista iš darbo dėl etatų mažinimo, yra visai kas kita. Jei vyras nenusigręžia, nepabėga, kai tau sunku, vis dažniau sako „mes išsikapstysime", „atlaikysime viską drauge", toks iš tiesų vertas riterio titulo. Regis, paprastas žmogiškumas, tačiau kaip tai svarbu santykiuose!

Nebijo parodyti, kad tave myli

Koks drovus vyras bebūtų, kai žydi jausmai, jis nesibaimina jų rodyti viešai: eiti apsikabinęs, pakštelėti į skuostą filmo metu, paimti už rankos, pasakyti draugams girdint, kad tave myli ir žavisi tavo sugebėjimu būti vienu metu keliose vietose arba... gera atmintimi.

Tas vyras, kuris vaizduoja kietą viešumoje, tik leidžiasi būti mylimas, tačiau pats yra kaip ledkalnis, vargu ar sugebės įveikti emocines problemas. Vyriškas vyras  puiku, bet jeigu dar ir romantiškas, atviras, nuoširdus, tai išvis gali būti gera likimo dovanėlė!

Jis pasirengęs eiti į kompromisus

Tai netgi svarbiau nei būti vyriškam ir romantiškam, manau. Jei jis nėra užsispyręs kaip ožys ir nesilaiko įsikibęs savo nuomonės kaip asilas, tai bus įmanoma kurti bendrą gyvenimą. Nes šeimoje tie kompromisai bus neišvengiami. Na, gal sutarimo prireiks ne dėl šakučių koto spalvos ar tualetinio popieriaus rašto, tačiau vis tiek teks drauge vykti atostogų, remontuoti būstą, auklėti vaikus. Kažkoks vieningas sprendimas turės būti, kad abiejų partnerių poreikiai būtų patenkinti ir jaustųsi laimingi santuokoje.

Psichologiškai ir emociškai brandus vyras dažniausiai būna pasirengęs rimtiems santykiams ir santuokai. Jis nebijo problemų ir vertina kaip gyvenimo neišvengiamybę. Dar turi problemų? Valio, vadinasi, tu gyvas!

Galvoja apie jūsų bendrą ateitį

Draugaujate metus su vaikinu, o jo kalboje vis dažniau girdėti: „Ką mes valgysime vakarienės?", „Kur šiemet atostogausime?", „Mes turėtume pasikalbėti". Tai nereiškia, kad jis  savo asmenybę praradęs vyras. Tai reiškia, kad jam patinka būti su tavimi, jis viską trokšta patirti ne vienas, o dalindamasis su tavimi.

Nevengia temos apie vaikus

Vyras, norintis būti su moterimi bei kurti ilgalaikius santykius, paprastai pasižymi atsakomybe. Jis nevengia pareigų, mielai padeda moteriai. Jo netrikdo kalbos apie vaikus, jų skaičių, netgi pats garsiai pasvajoja, kiek norėtų turėti, kaip juos augintų ir auklėtų drauge su tavimi.

Suvokia pareigų pasidalijimą

Jei vyrą erzina nuolat šokinėjanti aplink jį moteris, besistengianti sukurti komfortą, vadinasi, jis nori šiuolaikiškų santykių  kai tiek vyras, tiek moteris dalijasi buitimi, nėra griežto pasiskirstymo, kas ką daro. Kas tuo metu laisvas, kas turi laiko, tas ir nuveikia tuos darbus; nėra nei valdovų, nei tarnų. Nekvepia matriarchatu ar patriarchatu  tiesiog intymus, supratingas bendradarbiavimas (šaltai skambantis žodis, todėl pavadinkime  sugyvenimas). Tai brandus požiūris, kuris leidžia atsiskleisti abiem mylimiesiems.