Atskleidžiame jums 7 pozavimo paslaptis. Tam, kad lengviau įsivaizduotumėte, kaip reikia teisingai pozuoti prieš fotoobjektyvą, pateikiame jums nuotraukų koliažus.

Modelis Ema padėjo mums iliustruoti, kokių klaidų reikia vengti pozuojant ir kaip geriau sėdėti, stovėti, norint nuotraukoje atrodyti daug gražiau.

ATSIPALAIDUOKITE

Jei pozuojate ne šalia prezidentės ar nedarote paso nuotraukos, nebūkite įsitempusi it styga. Nesunerkite rankų, taip atrodysite susikausčiusi ir netgi kompleksuota. Būkite atsipalaidavusi, atsistokite S formos laikysena, galite šiek tiek pasisukti šonu. Rankas uždėkite ant klubų ar įsikiškite į kišenes.

Nuotraukoje stenkitės neatrodyti susikausčiusi K. Čachovskio nuotr.

S formos laikysena atrodo žaismingiau, nes nėra baigta simetrija. Taip pat atkreipkite dėmesį į rankas - nuotrauka atrodys geriau, jei kišenėje bus tik nykščiai, o likusi rankos dalis matoma.

VENKITE TIESIŲ LINIJŲ

Norėdama nuotraukoje atrodyti plonesnė, turėtumėte vengti pozuoti taip, kad pečiai būtų tiesioje linijoje. Geriau pasisukite šonu, kad vienas petys būtų vos matomas. Jei nuotraukoje tupite, stenkitės, kad pėdos ir kelio linija nebūtų tiesi lyg styga.

Rankas uždėkite ant šlaunies, tokia poza atrodys lengvesnė ir elegantiškesnė.

Tiesių pečių linijos venkite ir pozuodama portretui. Dažnai moterys mėgsta pasiremti veidą ranka. Tačiau delnu beveik uždengia visą savo veidą. Taip pat labai svarbu, kad delnas nebūtų pakreiptas į kamerą.

Venkite tiesių pečių linijų (K. Čachovskio nuotr.)
NULEISKITE SMAKRĄ

Kai pozuojate, nekelkite aukštai savo veido, geriau šiek tiek nuleiskite smakrą. Šiek tiek nuleisti pečiai pailgins kaklą ir atvers veidą. Venkite paslėptų rankų.
Neslėpkite rankų (K. Čachovskio nuotr.)

PASUKITE GALVĄ

Turbūt jau pastebėjote, kad modelis atrodo kur kas geriau, kai pozuoja su šypsena. Nuotraukoje taip pat atrodysite daug geriau, jei žvelgsite į objektyvą ne tiesiai, bet šiek tiek pakreipusi galvą. Taip paslėpsite ir pagurkliuką, jei tokį turite, ir sukursite gundančio žvilgsnio efektą, lyg pozuodama žvelgtumėte iš apačios į viršų.


Šypsokitės – šypsena jums tinka! (K. Čachovskio nuotr.)


S FORMOS SILUETAS

S formos pozavimas naudingas tam, kad atrodytumėte ne tik labiau atsipalaidavusi, bet ir lieknesnė.

Jei dar šiek tiek sulenksite kelią ir nuleisite pečius, nuotraukoje atrodysite nepriekaištingai.

Sulenkite koją per kelius (K. Čachovskio nuotr.)

NESIKŪPRINKITE

Taip pat nepamirškite elementariausių gracingos laikysenos taisyklių: nesikūprinkite, įtraukite pilvuką, šiek tiek pasistiebkite, taip atrodysite aukštesnė ir grakštesnė.

Nepozuokite išsiskėtusi, geriau suglauskite ar sukryžiuokite kojas, kurios atrodys dar lieknesnės.
jei norite, kad kojos atrodytų ilgesnės, suglauskite jas (K. Čachovskio nuotr.)

Jei pozuojate sėdėdama ar pusiau gulėdama, sakykime, paplūdimyje, nepamirškite paslėpti savo pilvuko ar susiraukšlėjusios odos.

Probleminę kūno dalį galite pridengti ranka, skraiste. Galite šiek tiek kilstelėti į viršų savo kūno korpusą.

Pozuodama atkreipkite dėmesį, kad pilvukas nebūtų panašus į akordeoną (K. Čachovskio nuotr.)