Mylėk arba atsikratyk
Jaukiai įsirangius vakare ant sofos ir apsižvalgius aplink turėtų užplūsti jaukumo ir pasitenkinimo jausmas: visos detalės ar daiktai aplinkui yra reikalingi, gražūs arba sukelia malonią nostalgiją. Na, bent jau taip turėtų būti. O jeigu ne, atsikratykite bet ko, kas sukelia abejonę arba erzina, kai reikia valyti nuo jo dulkes.

Pašviesėk ir pakylėk
Ne, tikrai neturiu omenyje plaukų balinimo ar krūtų implantų! Jeigu įprasti epitetai tavo nuotaikai apibūdinti yra „apsunkusi" ar „depresyvi", apmąstyk, ar tavo namuose nėra virš galvos kabančių sunkių daiktų. Puodai virtuvėje? Didelis paveikslas miegamajame? Dar atkreipk dėmesį į savo buto/namo numerio skaičius. Jie turi būti pritvirtinti horizontaliai arba kylančia tvarka (kairysis skaičius žemiau, dešinysis - aukščiau).

Nubaidyk šešėlius
Visuose namuose yra kampų, kurie išlieka tamsūs net uždegus šviesas: erdvės po virtuvės spintelėmis, tarpai tarp laiptų ir t.t. Jeigu pasirūpinsite, kad tose vietose atsidurtų lemputės, girliandos ar žibintai, jausitės daug geriau, be to, ir namai atrodys daug elegantiškiau.

Atsiverk
Dėžė, lentyna, storas kilimas - bet kas, kas trukdo durims atsiverti laisvai ir iki galo, nors ir nepastebimai, bet mus erzina. Atsikratykite visų kliūčių, nukabinkite visus kabliukus nuo durų ar dekoracijas nuo rankenų ir jus pamažu užplūs laisvė ir lengvumas.

Išblizgink pagrindines duris
Ar paradinėms jūsų namų durims reikėtų šiokio tokio atsinaujinimo? Atsilupę dažai, tabaluojanti rankena, sugedęs skambutis? Pagrindinės namų durys - tai pirmas įspūdis, užduodantis toną interjerui bei gerai nuteikiantis. Jos turi blizgėti net ir tuomet, jei naudojatės tik galiniu įėjimu.

Suskambėk
Ne visi žmonės mėgsta vėjo varpelius, tačiau patarčiau neturėti išankstinio nusistatymo - kiekvienas gali rasti jam labiausiai tinkančius: medinius vamzdelius, metalinius skambučius ar vėjyje dzinksinčius stikliukus. Tokius, kurie skamba paslaptingai arba pralinksmina vos tik išgirdus. Patikėkite, jie tikrai praskaidrina namų nuotaiką.

Įleisk gyvenimo
Šviežių vaisių dubuo, ryškūs augalai, šviežiai skintos gėlės - tiks bet kas, kas namuose paskleis spalvas ir gaivą. Be to, jau seniai įrodyta, kad rūpinimasis augalais mus labiau pririša prie gyvenimo, suteikia jam daugiau prasmės. Jeigu sodininkė iš jūsų nekokia, rekomenduojame kelis nemirtingus augalus.