Pristatome 5 prašmatniausias ir ekstravagantiškiausias vestuvių ceremonijas, kuriomis didžiuojasi šių laikų aukštuomenė.

1. Petros Ecclestone vestuvinė fiesta

Lietuvoje geri vestuvių muzikantai kainuoja apie 4-5 tūkst. litų. O kiek kainavo Romoje ištekėjusios „Formulės-1" savininko Bernie Ecclestone dukros Petros vestuvių muzikinis fonas? Tikslių duomenų nėra, tačiau iš „kuklaus" 12 milijonų svarų vestuvinio pyrago turėjo atrėžti nemenką gabalą. Petros ir jos mylimojo Jameso Stunto puotoje pasirodė įvairaus spektro atlikėjai: nuo Andrea Bočelio, „The Black Eyes Peas" grupės iki DJ karaliaus Deivido Guettos.

Tėvelis milijonierius parūpino ir kitus ne mažiau iškilmingus vestuvių akcentus, kurie džiugino 200 svečių: prabangų „Rolls Roye" automobilį, kuriuo lyg karieta atriedėjo princesė (taip, jos plaukuose buvo nedidelė karūna!), undiniška Veros Wang suknelę ir pilį, kurioje švęsta net tris paras.

2. Prabangi Kim Kardashian 72 dienų santuoka

Argi nebus teisinga lietuvių liaudies patarlė, kad trečias kartas nemeluoja? Kim išdidžiai demonstruoja jau trečiąjį sužadėtuvių žiedą, o mes kikename prisiminę prabangiąsias jos vestuves su krepšininku, Naujojo Džersio komandos „Nets" nariu Krisu Humphriesu. Joje būta visko, apie ką svajoja mažos mergaitės: 440 daugiau ir mažiau garsių svečių, prabangi vila Montekito miestelyje (Kalifornijos valstija), dramblio kaulo Veros Wang suknelė...

Na, o dabar paskaičiuokim, ar buvo verta už 72 dienų santuoką pakloti beveik 10 milijonų svarų? Viena diena įsimylėjėliams atsiejo nei daug, nei mažai - po maždaug 139 tūkst. svarų.

3. Rožinė Justino Timberlake'o ir Jessicos Biel pasaka

Pietų Italijoje vykusios itin slaptos 4,25 mln. svarų vertės dainininko ir aktorės vestuvės pribloškė ne tik prabanga, bet ir skrupulingu slaptumu. Kiek jose romantikos būta - milijonus nurungusi Justino serenada privertė ašaroti ne vieną puotos svečia. Prie altoriaus žavioji Jessica atsklendė tarsi gulbė, o mylimasis akimirksniu buvo pakerėtas rausvos italo dizainerio Giambattista Valli suknelės.

Na, išskirtinės šios vestuvės ir savo trukme - svečiai prabangioje „Borgo Egnazia" vasarvietėje Italijoje viešėjo visą savaitę! O ir svita nebuvo iš mažųjų - į Justino ir Jessicos vestuves susirinko 100 artimiausių bičiulių.

4. Kaip vestuves švenčia prezidentų dukros?

Amerikos aukštuomenės perliukas, garsiojo ir skandalingo prezidento Bilo Clintono dukrelė Chelsea Clinton išlaidauti taip pat nepabijojo. Kalbama, kad brandaus amžiaus jaunosios puota atsiėjo 3,2 milijono svarų, kas, palyginus su Petros puota, tik žiedeliai. Paskaičiuokime prezidentiškų vestuvių sąmatėlę: ištaigingi juvelyrikos dirbiniai - 160 tūkst., tortas - 7 tūkst., na, o tėvelio pageidavimu užsakyta apsaugininkų gvardija - 130 tūkst. svarų.

Chelsea vyras taip pat nėra bėdžius - Marcas Mezvinsky yra Volstrito bankininkas, dirbantis Niujorke, tad vestuvių čekeliai keliavo ne tik Clintonų namus. Kaip ir kiekviena prašmatni dama, Chelsea nepataupė suknelės išlaidoms, tačiau nepasižymėjo originalumų ir neišsiskyrė iš kitų mūsų aprašomų nuotakų - ji vestuvėse vilkėjo baltą žemę siekiančią suknią, kurią sukūrė ta pati Vera Wang.

Šventėje, kuri vyko „Aston Court" apartamentuose, dalyvavo apie 500 svečių. Tarp daugybės įžymybių - režisierius Stevenas Spielbergas ir buvusi JAV valstybės sekretorė Madeleine Albright.

5. Milijono verta Kates Moss ranka

Ką gausime sujungę tobulo grožio angelą ir rokeriškos prigimties velnią? Paprasta - Kate Moss ir Jamie Hince sąjungą. Viena garsiausių pasaulio manekenių, prisidengusi veidą vintažinio stiliaus nėriniuotu veliumu ir vilkėdama savo artimo bičiulio, dizainerio Johno Galliano kurta suknele,savo ranką atidavė gražuoliui „The Kills" vokalistui. Apeigos vyko jaukioje bažnytėlėje, į kurią nuotaka atėjo lydima savo dukrų.

Na, o po ramių ir elegantiškų apeigų bažnyčioje prasidėjo 1 milijono svarų verta fiesta su šampano fontanais, dešimtimis auklių vaikams, transvestitais padavėjais ir striptizo šokėjomis. Šokiruoja, stebina, tačiau ir nepaprastai žavi. Kaip ir pati Kate!