Tačiau svorį mesti galima su dideliu malonumu. Masažuojant tam tikras kūno vietas, galima labai veiksmingai atsikratyti nereikalingų kilogramų. Stimuliuojant įvairius taškus, mažėja apetitas ir greitėja medžiagų apykaita, gerėja virškinimas.

Akupresūra, arba taškinis masažas daro stebuklus ir gydo nuo įvairiausių ligų. Jei žinosite keletą stebuklingų taškų, galėsite pamiršti visas dietas!

Lūpos taškas

Tarp nosies ir viršutinės lūpos yra pagrindinis taškas, atsakingas už apetitą. Kai tik praalksite, pamasažuokite tą vietą porą minučių ir pastebėsite, kaip praeina noras užkandžiauti.


Fotolia nuotr.

Ausies taškas

Sunku įsivaizduoti, bet ausies zonoje yra per 200 įvairiausių taškų, kuriuos stimuliuojant galima paveikti vidaus organus ir taip išgydyti įvairias ligas. Virš ausies spenelio esanti kremzlė yra stebuklingas apetito taškas, kurį masažuojant galima atsikratyti alkio jausmo. Todėl stimuliuokite savo ausies kremzlę kaip tik galite dažniau.


Shutterstock nuotr.

Rankos taškas

Sulenkite ranką ir iš vidinės alkūnės pusės sukamaisiais judesiais masažuokite tašką tarp dilbio ir žasto. Net ir trumpalaikė stimuliacija pagerina žarnyno veiklą.

Shutterstock nuotr.

Kojos taškas

Manoma, kad masažuojant šį kojos tašką per dieną galima atsikratyti net iki pusės kilogramo. Šis kojos taškas, esantis per delno atstumą nuo kelio, dar vadinamas tašku nuo 100 ligų.

Jis susijęs su visų organų, esančių apatinėje kūno dalyje, veikla. Taip pat atsakingas už nugaros smegenų veiklą tose srityse, kurios susijusios su tinkamu virškinamojo trakto, lytinių organų ir inkstų funkcionavimu.

Uždėkite delną ant kelio, kad pirštai būtų nukreipti į žemę. Po ketvirtu pirštu pajusite duobutę tarp kojos kaulų.

Kulkšnies taškas

Stimuliuojamas 5 centimetrai virš kulkšnies kauliuko esantis taškas taip pat padės jums atsikratyti viršsvorio. Kadangi kojoms tenka didelė kūno svorio dalis, masažo metu ne tik atsipalaiduoja raumenys. Bet ir dingsta delnų ir pėdų tirpimas. Pagerėja širdies darbas.


Scanpix nuotr.