Į pagalbą tau ateina „Bacardi“ kokteilių čempionato Baltijos šalių etapo finalistas Giedrius Rimgaila.

„Lietuvos gražuolės mėgsta tą patį, ką mėgsta ir vyrai. Merginoms šiek tiek labiau patinka saldesni kokteiliai, tačiau tikrai ne taip, kad tai taptų stereotipu. Klausdamas, kokio kokteilio pageidaus klientė išgirstu užsakymų pradedant karčiausiais aperityvais ir baigiant saldžiais „Tiki“ stiliaus kokteiliais“, – merginų įpročius pasakoja viename Vilniaus barų kokteilius maišantis Giedrius.

3 Giedriaus rekomenduojami kokteiliai, kuriuos pasigaminsi namuose:

„Mimoza“

Tau reikės: šampano ir apelsinų sulčių;
Kaip gaminti? Lygiomis dalimis į taurę supilti šampaną ir sultis.

„Puikiai vakaro pradžiai arba rytui po vakarėlio“, – šypsosi Giedrius.

„El Diablo“

Tau reikės:
laimo (žaliosios citrinos) (3/4), rudojo cukraus, tekilos (60 ml), juodųjų serbentų likerio (30 ml), grūsto ledo ir imbierinio limonado.
Kaip gaminti? Su cukrumi sugrūstą laimą suplakti su tekila ir juodųjų serbentų likeriu bei ledukais, kokteilį supilti į taurę ir pagardinti šlakeliu imbierinio limonado.

„Tai jau stipresnis kokteilis“,
– perspėja Giedrius.

„Cosmopolitan“

Tau reikės: citrinų skonio degtinė (40-50 ml), apelsinų likeris (20-30 ml), spanguolių sultys (80 ml).
Kaip gaminti? Supilti degtinę, apelsinų likerį ir spanguolių sultis į plakiklį, gerai sumaišyti ir patiekti kokteilių taurėje.

„Šį kokteilį išpopuliarino serialas „Seksas ir miestas“, tad merginos užsisakinėja jį net nežinodamos, kokio skonio tikėtis. „Cosmopolitan“ turėtų gamintis merginos, nebijančios degtinės skonio, nes būtent ši kokteilio sudedamoji dalis yra pagrindinė“, – sako barmenas.