Pradėkime nuo to, kad jau penktoje klasėje pradėjau labai sparčiai pilnėti. Būdama 17 metų išvažiavau gyventi į Ameriką. Ten svoris augo lyg ant mielių, greitai prisidėjo dar 15 kilogramų. Grįžus į Lietuvą viskas pablogėjo, nes prasidėjo patyčių ir užgauliojimų metas. Bendraamžiai buvo labai žiaurūs, mane vadino pačiais baisiausiais žodžiais. Ne kartą girdėjau, kad esu stora kaip karvė ar kiaulė.

Po studijų išvažiavau į Angliją, ten gyvenau su savo svoriu iki kol man sukako 24 metai. Tuomet dėvėjau 20 dydį (Lietuvoje atitiktų kokį 50 ar dar didesnį). Tuo metu pati jaučiau, kad labai sunkiai judu, greitai pavargstu, vis trūksta energijos ir geros nuotaikos. Svoris pasiekė 108 kilogramus, ir nors mano ūgis nemažas  181 cm, bet jaučiau didelį diskomfortą.

Nuotr. iš asmeninio albumo

Buvau labai drovi ir nepasitikinti savimi, mažai bendravau su žmonėmis. Tačiau vieną dieną nusprendžiau viską pakeisti. Taigi, grįžau iš darbo gal pirmą valandą nakties, įsijungiau internete publikuojamas video mankštas ir pradėjau sunkiai dirbti... Nors rezultatas po kelių savaičių dar nebuvo stulbinantis, tačiau tokia namuose atliekama mankšta pradėjo mano pokyčius.

Vėliau radau internete dietą, kurią patobulinau pagal savo skonį. Taip pat pradėjau vaikščioti į sporto klubą, kur su profesionaliu treneriu bandėme iš manęs paversti liekną gražuolę. Taip per 4 mėnesius ištirpo net 30 kilogramų.

Nuotr. iš asmeninio albumo

Mano dieta labai paprasta: ryte 150 g virtos vištienos krūtinėlės ir 80 g virtų ryžių (viskas be prieskonių, tik vandenyje virta). Tas pats maistas per pietus ir vakarienei. Vakarienė būdavo ne vėliau nei 18 val., apie 20 val. dar suvalgydavai greipfrutą. 

Ir taip maitinausi 3 mėnesius. Nenaudojau jokių papildų, tačiau gėriau vitaminus, kad organizmas nenusilptų. Maisto tikrai užtekdavo, alkana nesijaučiau. Vieną kartą per mėnesį leisdavau sau nusidėti ir su begaliniu malonumu suvalgydavau šokoladą. 

Ketvirtą mėnesį mano dietą papildė vaisiai ir daržovės, bet jais nepiktnaudžiavau. Taip pat dar labiau susidomėjau sportu. Per savaitę po 6 kartus keliaudavau į sporto klubą.

Nuotr. iš asmeninio albumo

Po keturių mėnesių veidrodyje pagaliau pamačiau simpatišką ir laimingą panelę. Kiek daug džiaugsmo suteikė kardinaliai pasikeitęs drabužių dydis (šiandien man tinka 1012). Nors dar ilgai pirkdavau per didelius drabužius, draugės net klausinėdavo, kodėl gražią figūrą slepiu po maišais. 

Dabar jau praėjo dveji metai po mano pokyčių. Nors daugelis gąsdino, kad kilogramai sugrįš, šiandien sveriu tik 2 kilogramais daugiau. Bet ir nesėdžiu koją ant kojos susidėjusi. Kasdien dėl to stengiuosi ir dirbu. Iki šiol sportuoju, valgau beveik viską, bet riboju porcijų dydį. 

Šiandien esu labai laiminga, įgijau pasitikėjimo savimi. Pradėjau save mylėti ir tai netrukus į mano gyvenimą atvedė žmogų, kuriam esu pati brangiausia ir mylimiausia. Nors ne išvaizda svarbiausia, tačiau esu tikra, kad jei nebūčiau išdrįsusi keisti savo gyvenimo, šiandien gyvenčiau visai kitaip

Visoms mano likimo draugėms, kurios svajoja atsikratyti jas varginančių kilogramų, noriu patarti kuo skubiau imtis veiksmų. Tik jūs pačios galite susikurti savo laimę! Aš esu iš tų merginų, kurios neturi valios, bet man pavyko. Sunki būna tik pradžia, o vėliau tai tiesiog tampa gyvenimo būdu. Tikėkite savimi ir jau labai greitai veidrodyje išvysite džiuginančius pokyčius. Sėkmės!