Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Tikriausiai pažįstama situacija: iškilmingai sau pažadi kasdien sportuoti ir skaičiuoti kiekvieną kaloriją, bet staiga save pagauni darbe kramsnojančią keksiuką arba vakarėlyje gurkšnojančią kokteilį ir galvoji – na, štai ir baigėsi dieta.

Tačiau yra geresnis būdas sulieknėti. Pamiršk šūkį „viskas arba nieko“, verčiau palaipsniui keisk gyvenimo būdą, įvesdama vieną ar du naujus punktus. „Tai gali padėti numesti daugiau svorio, nei jūs įsivaizduojate“, – sako Marissa Lippert, knygos „The Cheater's Diet“ autorė.

Pateikiame patarimus interneto skaitytojų, kurie pritaikę kelias gana nesudėtingas gudrybes numetė 5, 10 ar net 30 kilogramų. 

Maistą užsisakyk sąmoningai

„Valgydavau mieste iki devynių kartų per savaitę! Kai šį skaičių sumažinau iki vieno karto, o ir bevalgydama restorane užsisakydavau ne didelę lėkštę makaronų, o salotų su ant grotelių kepta vištiena, vos per mėnesį numečiau 9 kilogramus“, – Kerri Butler, Misūrio valstija.

Nelaikyk nesveikų užkandžių namie

„Man pagaliau pavyko numesti svorio tik tada, kai nustojau reguliariai pirkti užkandžius parduotuvėje. Kai užsinorėdavai didelio pakelio traškučių ar šokoladinio batonėlio, turėdavau nueiti iki parduotuvės. Tai buvo taip nepatogu, kad dažniausiai numodavau ranka į savo norus“, – Heather Del Baso, Masačusetso valstija.

Nepamiršk sočių pusryčių
„Anksčiau neturėdavau laiko pusryčiauti, bet dabar pusryčių nepraleidžiu. Pusryčiams visada suvalgau apie 300 kalorijų vertės sveiko maisto, kurį sudaro baltymai ir pilno grūdo produktai. Dažniausiai valgau sumuštinį su natūraliu žemės riešutų sviestu ir obuolių džemu. Po to ilgą laiką jaučiuosi soti, tad mažiau užkandžiauju. Per mažiau nei metus numečiau apie 30 kilogramų“, – Bo Hale, Oklahomos valstija.

Judėk kai tik gali

„Stengiuosi padaryti bent kelis pratimus, kai tik galiu. Pavyzdžiui, žiūrėdama televizorių per reklamos pertraukas darau šuoliukus arba atsilenkimus, o plaudama indus šoku. Nesėdžiu bukai įbedusi akis į televizorių ir taip sudeginu atliekamas kalorijas. Dabar man labiau tinka dauguma drabužių, ir kūnas raumeningesnis nei anksčiau“, – Megan Tiscareno, Idianos valstija.

Mesk rūkyti
„Metusi rūkyti iškart užsirašiau į sporto salę ir pradėjau sportuoti su asmeniniu treneriu. Supratau, kad nepavyks sportuoti ir išlikti sveikai, jei vis trauksiu dūmą. Per tris mėnesius jau numečiau 16 kilogramų!“ – Leila Fathi, Tenesio valstija.

Padaryk maisto atsargų reviziją

„Padariau kruopščią maisto sandėliuko reviziją. Vos tik maistą, kuriam nejausdavau saiko, pavyzdžiui, ledus, pakeičiau ne tokiais kaloringais užkandžiais, pavyzdžiui, kepintomis saulėgrąžų sėklomis ar dietiniais dribsniais su šokoladu, automatiškai pradėjau rinktis sveikesnį maistą ir kitomis progomis. Dabar esu lieknesnė nei prieš tai, kai susilaukiau dviejų vaikų“, – Lori Feldman, Floridos valstija.

Po darbo nesėdėk kavinėse

„Po darbo su kolegomis užsisakydavome maisto – dažniausiai jis būdavo keptas. O po to šį savo įprotį pakeitėme. Po darbo neidavome į kavines, o eidavome pasivaikščioti arba bėgiodavome vietos stadione. Per metus numečiau 18 kilogramų“ – Ellen Setzer, Ohajaus valstija.

Sportuodama klausyk mėgstamos muzikos

„Į savo „iPod“ prisirašiu mėgstamos muzikos, tad dabar laukiu, kada eisiu į sporto salę. Muzika suteikia man energijos, renkuosi didesnį greitį ant treniruoklių. O kadangi noriu išklausyti visą grojaraštį, sportuoju ilgiau. Per du mėnesius numečiau 6 kilogramus, o mano kojos atrodo pritrenkiančiai“ – Kara Marshall, Merilandas.

Valgyk daugiau daržovių

„Maistą, kurį mėgstu, skanindama daržovėmis – pavyzdžiui, ant picos vietoj dešros užsibarstydavau gražgarsčių ir žaliųjų paprikų – taip greit pasisotindavau, kad nebenorėdavau traškučių ar itin sočių desertų. Mano apimtys sumažėjo keturiais dydžiais!“– Janessa Mondestin, Niujorko valstija.

Bėgiok

„Norėdama vėl tilpti į aptemptus džinsus, pradėjau bėgioti po 20 minučių per pietus. Vos per du mėnesius netekau 9 kilogramų ir esu energinga kaip niekad. O tie džinsai? Jie man jau seniai per dideli!“ – Lauren Castor, Alabamos valstija.

Užsiimk joga

„Joga man padėjo užmegzti sveiką santykį su maistu ir su savo kūnu. Praktikuodama jogą kelis kartus per savaitę, pradėjau labiau jausti savo kūną, reaguoti į alkį, tad dabar valgau intuityviai ir nustoju valgyti, kai pasisotinu. Dabar telpu į dydžiu mažesnius džinsus, o celiulitas išnyko“ – Jessica Nicklos, Vakarų Virdžinijos valstija.

Ribok porcijų dydį

„Valgydama greito maisto užkandinėse, užsisakydavau visą komplektą, be to, didelę porciją. O dabar užsisakau tik vieną patiekalą – nedidelę porciją bulvyčių arba vištienos kepsnelių. Vos per septynias savaites numečiau septynis kilogramus, jau greit būsiu lieknesnė nei mokykloje, ir išdidžiai pasirodysiu per klasės draugų susitikimą 10-ies metų mokyklos baigimo proga“ – Miranda Jarrell, Alabamos valstija.

Pataupyk kalorijų desertui

„Taupau kalorijas mėgstamiems skanumynams. Užkandžiauju sveikais produktais, pavyzdžiui, valgau morkas arba humusą, tad galiu sau leisti kas vakarą suvalgyti šokolado ar išgerti taurę vyno. Ir vis vien sugebėjau per tris mėnesius numesti 9 kilogramus“, – Elaine Higginbotham, Teksaso valstija.

Šokių pamokos

„Prieš du mėnesius pradėjau lankyti zumbos užsiėmimus dukart per savaitę. Šis beprotiškas šokis labai treniruoja kūną, ypač kojas ir pilvą – po šokių pamokos širdis daužosi kaip po kardiotreniruotės. Aš jau praktiškai pasiekiau savo idealų svorį“ – Morgan Howe, Niujorko valstija.

Nevalgyk vėlai vakare

„Kaskart, kai reikėdavo numesti svorį po gimdymo, stengdavausi penkias dienas per savaitę nevalgyti po pusės septynių vakaro. Kiti du vakarai buvo rezervuoti vakarienėms mieste. Vakarais namie paprastai valgydavau kokį nesveiką maistą, tad laikantis naujo režimo, per nėštumą priaugto svorio atsikratydavau vos per du mėnesius“ – Deborah Gilboa, Pensilvanijos valstija.

Vedžiok šunį

„Kasdien išvedu šunį pasivaikščioti, kad ir dešimčiai minučių aplink namą. Kai oras baisus, šuns entuziazmas suteikia man motyvacijos išeiti, nors šiaip tokiu oru nedrįsčiau kišti nosies lauk. Tokio vaikščiojimo rezultatai akivaizdūs – per pastaruosius metus numečiau 22 kilogramus“, –Jamie Altholz, Colorado valstija.