Visada buvau plonutė. Ir net nebūčiau pagalvojusi, kad teks kada sukti galvą dėl antsvorio. Tačiau taip nutiko. Kai pradėjome draugauti su vyru, pasikeitė mano gyvenimo būdas. Sulėtėjo kasdienis tempas, vakarais pasilepindavome skaniais patiekalais, kurie tikrai nebuvo labai sveiki. Darbas, kurį tuo metu dirbau, nebuvo labai judrus. Taigi, judėjimo mažai, mityba prasta. Ir taip palaipsniui užsiauginau 15 kg. Vienu metu svoris siekė net 68 kg. O mano ūgio merginai (164 cm) jie atrodė baisiai.

Pirmiausiai, pakeitus darbą, suaktyvėjo mano tempas. Nes jame nuolat judu. Darbas padėjo atsikratyti net 6 kg. Aišku, truputį pakeičiau savo mitybą. Bet nepamiršdavau nei picų, nei mėsainių. Taip svoris niekur nekrito...

Netrukus pastojau. Aišku, kad atidžiau rinkausi maistą, bet savęs neribojau. Per nėštumą priaugto svorio neskaičiuoju, nes viskas nukrito dar ligoninėje. Į namus grįžau su savo 62 kg. Su vaikučiu labai daug laiko leidau lauke. Kasdien po kelias valandas jį vežiodavau gryname ore. Maistą taip pat vis atidžiau rinkausi.

Svoris nukrito iki 58 kg. Tačiau figūra tikrai dar neatrodė gerai. Ypač pilvukas. Pavasarį susiėmiau. Pradėjau sveikai maitintis, tik labai labai retai leisdavau sau tai, kas nėra sveika. Taip pat namuose dariau įvairius pratimus pilvui, rankoms, kojoms. Lauke su vežimėliu nueidavau po 10 km per dieną. Taip per 4 mėn. nukrito dar 4 kg.

Vasarą pasitikau su puikia nuotaika ir figūra. Šiuo metu svorį tik palaikau. Vienu metu buvo periodas, kai vėl buvau nuklydusi į šoną. Bet tai neturėjo labai didelės įtakos svoriui. Prieš Kalėdas gavau nuostabią knygą Slaptas sulieknėjusios merginos dienoraštis. Ji yra labai geras vadovas norinčioms išmokti teisingai lieknėti, sveikai valgyti ir sportuoti. Taip pakeičiau ir neteisingus įpročius.

Kaip į tokius pokyčius reagavo mano antroji pusė? Vyras niekada nesakė, kad man reikėtų numesti svorio. Bet kai tai dariau, taip pat neprieštaravo. O su laiku prisijungė prie manęs. Jis taip pat numetė nemažai svorio. Kartu priaugome, kartu atsikratėme!

SKAITYTOJOS VALGIARAŠTIS:

Kiekvienas rytas prasideda šiltu vandeniu su citrina.

Pusryčiai avižinė košė su vaisiais, grikių košė su džiovintais pomidorais, virti kiaušiniai arba sumuštinukai ant ruginių trapučių su avokadu, lašiša, pomidoru.

Balinta kava su trupučiu rudojo cukraus.

Bananas ar kitas vaisius.

Pietūs orkaitėje kepta vištiena, žuvis, troškinta mėsa, pilno grūdo makaronai su nekaloringu padažu (iš natūralaus jogurto), daug daržovių. Ji prie mėsos nevalgo bulvių ar kruopų.

Priešpiečiai varškė ar obuolys, kartais juodojo šokolado gabalėlis.

Vakarienė mocarelos sūris su pomidorais ir špinatais, kartais kažkas panašaus kaip pietums, daržovių sriuba, virtas kiaušinis ar salotos.

Jei dar kažko norisi vėliau, geriausia atsigerti stiklinę kefyro.

Ji valgo vėliausiai dvi val. iki miego.

Mums svarbios jūsų istorijos ir patirtys kovojant su antsvoriu. Jei ir jums pavyko sulieknėti, laukiame jūsų laiškų (geriausia su nuotraukomis) el. paštu: info@5braskes.lt