1. Lapinių kopūstų (kale) traškučiai. Sutinku, jie ne taip gerai, kaip bulvių traškučiai, bet šis greitai paruošiamas užkandis padės jums greitai pasiekti savo tikslų! Štai kaip juos paruošti:
3. Riešutai. Daug skaidulų turintys riešutai yra tikras išsigelbėjimas, kai gurgia pilvas.
4. Kokteiliai. Tai yra nuostabus užkandis, nes su juo išgersite tiek daug maistinių medžiagų, kiek užtektų visai dienai. Siūlau išbandyti tokį receptą:
Primenu, kad 4 porcijoms Gaspačo reikės:
1 kilogramo pomidorų (be odelių ir be sėklų)
1 raudonos saldžiosios paprikos,
2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių,
2 valgomųjų šaukštų raudonojo vyno acto,
2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
Į sriubą įpjaustyti reikės šiek tiek smukliai supjaustyto agurko, paprikos, svogūno ir pomidoro, skrudintos baltos duonos.
Ingredientai sutrinami į vientisą masę, nukošiami per sietelį. Įdedama druskos, acto, alyvų aliejaus. Patiekiant įberiama šviežių daržovių.
7. Obuoliai. Jei esate alkana ir neturite laiko plakti, virti ir pjaustyti, galite tiesiog suvalgyti obuolį. Nedidelis obuolys turi keturis gramus ląstelienos, toną vitamino C ir kalio!
8. Avietės. Jei obuoliai nėra jūsų favoritai, griebkite keletą aviečių. Valgykite jas vienas arba suberkite į avižinius dribsnius. Avietės yra puikus ląstelienos ir vitamino C šaltinis. Be to, padeda sumažinti cholesterolio kiekį.
9. Varškės užkandis. Šią užkandėlę pasigaminti taip pat labai lengva. Tiesiog sumaišykite liesą varškę su citrinos gabaliukais (ar tiesiog įspauskite sulčių) ir įberkite pipirų! Jei esate labai alkanos, galite sutarkuoti morką.
Siūlau išbandyti tokį receptą:
Vienai porcijai reikės:
4 šaukštelių migdolų sviesto
1 valg. šaukšto apelsinų sulčių
1 šaukštelio ryžių acto
2 šaukštelių riešutų
1 agurko, paprikos, kelių saliero stiebų, morkos, pomidirų ar kitų daržovių pagal skonį
Dubenyje sumaišykite migdolų sviestą, išspauskite sultis, actą, įberkite žemės riešutų. Griežinėliais supjaustykite daržoves ir lieknėkite skanaudamos į sveikatą.