Jūs per daug pasikliaujate skaičiais

O taip, svarstyklės atrodo puiki vietelė nuo kurios verta pradėti, kai tikitės atsikratyti nereikalingų kilogramų. Tačiau, kaip bebūtų gaila, svarstyklės ne visada tiksliai atspindi, kiek svorio jūs netekote. Svarbu nepamiršti, kad raumenys sveria daugiau nei riebalai, tad jei atsikratėte šiek tiek riebalų, tačiau tai bedarydama užsiauginote raumenų, tokia sėkmė neatsispindės svarstyklių parodymuose. 

Svarstyklės gali nuliūdinti netgi labiausiai nusiteikusius sulieknėti žmones ir priversti juos galvoti, kad jie negali numesti svorio. Neprisiriškite prie kūno masės  geriau stebėkite apimtis ar besikeičiantį dydį. Ir prie sverdamosis nueikite į tualetą.

Jūs nestebite suvalgomo maisto kiekio

Kai laikotės dietos, mažinti kalorijų kiekį yra svarbu, tačiau taip pat svarbu yra stebėti ką dedatės į burną. Skaičiuodamos kalorijas, kurias galite suvartoti per dieną, tikrai pagelbėsite sau atsikratyti svorio, tačiau dažniausiai yra svarbiau atsisakyti rafinuoto cukraus ir rafinuotų angliavandenių.

Kūnas perdirbs šiuos rafinuotus produktus greitai, tad net gi jei sočiai pavalgysite, prieš tai, kai tai suprasite, jūs ir vėl išalksite bei norėsite užkąsti.

Jūs neužtektinai valgote

Žinoma, drastiškai sumažinti vartojamo maisto kiekį  atrodo gana neblogas sprendimas siekiant greitai atsikratyti tų papildomų kilogramų, kuriuos nesenai sukaupėte. Tačiau tokia strategija veiks tik trumpą laiką, o ilgam laikui ji yra neveiksminga (jau neminint, kad yra pavojinga). Kai jūs nepakankamai maitinatės, sulėtėja medžiagų apykaita, tad kūnas bando adaptuotis prie nedidelio maisto kiekio. 

Galiausiai galite netekti raumenų masės ir pradėjusios normaliai valgyti, greičiau užsiauginsite prarastus kilogramus. Nors kiekvienai šis skaičius skirtingas, dietologai moterims pataria per dieną suvartoti ne mažiau negu 1200 kalorijų per dieną.

Jūs per daug dėmesio skiriate mažai riebalų turinčiam arba neriebiam maistui

Užrašas „mažai riebalų" ne visada reiškia, kad šis maistas jums tinka, o produktai, kuriuose yra mažai riebalų, dažniausiai turi kitų ingredientų, neutralizuojančių riebalus. Vienas iš dažniausiai pasitaikančių paslėptų ingredientų mažai riebalų turinčiuose produktuose yra daug fruktozės turintis kukurūzų sirupas, ir nors tai nėra riebalai, tačiau tai  didelis kiekis cukraus, o tai lygu kur kas daugiau kalorijų. 

Tokie produktai yra kur kas dažniau nesveiki ir ne visada juose yra mažai kalorijų. Jūs jais nepasisotinate, tad galiausiai suvalgote jų labai daug. Paprastai jie yra tik tuščių kalorijų šaltinis, neturintis maistinės vertės. Prieš valgydamos bet kokį mažai riebalų turintį ar neriebų maisto produktą, perskaitykite jo ingredientus ir maistingumo vertės lentelę.

Jūs visiškai atsisakote riebalų

Nors per daug riebalų yra blogai, tačiau visiškas jų atsisakymas nepadės jums netekti svorio. Tam tikras riebalų kiekis maiste yra būtinas, tad jų vengdama jausitės alkana.

Jei atsisakysite blogųjų riebalų, tai gali padėti, tačiau valgydamos sveikus riebalus, tokius kaip žuvies, alyvuogių ir kokoso aliejų, ilgiau jausite sotumą ir rečiau užkandžiausite.

Produktas iš tiesų sveikas, ar tik jūs taip manote?

Yra tam tikri produktai, apie kuriuos galvojama, jog jie yra sveiki, tačiau dažniausiai jie nepajudina dietos rezultatų. Nors vaisių sultys skamba sveikai, dažniausiai tai nėra 100 procentinės sultys ir jose yra cukraus. Salotos teoriškai yra sveika, tačiau su tokiais ingredientais kaip sūris, riebus padažas ir skrebučiai, jos gali virsti daug kalorijų ir daug riebalų turinčiu patiekalu. Įsitikinkite, kad tiksliai žinote jų ingredientus, prieš tai, kai skanausite „sveiko" maisto.

Jūsų dieta jus slegia

Sveika mityba gali padėti jaustis puikiai ir suteikti didelį energijos antplūdį. Tačiau jei pasirinktas režimas yra per griežtas ir jūs nuolat nerimaujate, kaip surasti laiko nukeliauti į sporto klubą, pasiruošti sveiko maisto ir neužkandžiauti, svorio metimas gali būti sudėtingas. Kai esate įsitempusi, kūne gaminasi kortizolis  hormonas, padidinantis riebalų kaupimą. Tad net gi jei sportuojate ir sveikai maitinatės, bet esate per daug įsitempusi dėl dietos ar darbo, svorio metimas bus sudėtingas. Tad prieš griebdamosis dietos pirmiausia pakoreguokite savo gyvenimo būdą.

Jūs neužtektinai miegate

Miego kokybė, kai bandote netekti svorio, yra tokia pat svarbi kaip ir sveika mityba bei sportavimas, tad pasistenkite, kad miegotumėte rekomenduojamą valandų skaičių. Taip pat, kaip ir būnant per daug įsitempusiai, miego trūkumas skatina kortizolio išsiskyrimą, tad jūs kaupsite riebalus, net pati to nesuvokdama.

Jūs praleidžiate valgymus

Nors gali būti, kad laikinai jausitės savimi patenkinta, kad nevalgėte įprastų didelių pusryčių, ilgainiui valgių praleidimas skatina valgyti daugiau kitų valgių metu arba visą dieną užkandžiauti nesveikais produktais. Daugelis žmonių, kurie laikosi dietos, visą dieną labai lengvai valgo ir galiausiai prisišlamščia vėlai naktį. 

Labiau tikėtina, kad jūs valgysite ledus, bulvių traškučius ir sausainius 10 valandą vakare, nei 10 valandą ryte, tad pasistenkite paskirstyti kalorijas taip, kad jums netektų prisikimšti vėlai naktį. Vietoj to, kad rytais valgytumėte kaip paukštelis, stenkitės sočiai pavalgyti sveikus pusryčius, kuriuose būtų vaisių, baltymų ir skaidulinių medžiagų, pavyzdžiui, kiaušinis su pilnagrūdės duonos skrudinta rieke bei apelsinas.

Jūs pamirštate įskaičiuoti skysčius

Atrodo, kad kalorijų pasaulyje išgerti gazuoto gėrimo ar saldžios šaltos arbatos skardinę yra niekis, nes tai tėra skystis, tačiau svarbu įtraukti visus per dieną išgeriamus gaiviuosius gėrimus į kalorijų skaičiavimą. Žmonės linkę pamiršti gėrimus, nes jie patenkinta tik troškulį, bet ne alkį. Jei besilaikydama dietos jūs geriate gazuotą vandenį, saldžius gaiviuosius gėrimus ar alkoholį, pasistenkite kompensuoti šias kalorijas, mažindama tokį patį maisto kalorijų kiekį. Arba, kad būtų paprasčiau, pakeiskite visus šiuos gėrimus vandeniu. Tokiu būdu jūs nebūsite ištroškusi ir tuo pat metu sumažinsite kalorijų kiekį.