Atrodo labiausiai renginiu susižavėjo jaunieji renginio lankytojai - vaikai godžiai rinkosi prie išstatytų akvariumų su paprastaisiais ir skiauterėtaisiais tritonais, varlėmis, buožgalviais, kitais kūdrų gyventojais.

Renginio metu buvo pristatyta ir visai neseniai susikūrusi Lietuvos herpetologų draugija. Draugijos pirmininkė Dalia Bastytė paskatino visus besidominčiais varliagyviais ir ropliais jungtis prie draugijos, o savo ruožtu draugija informuos visuomenę apie varliagyvių ir roplių naudą aplinkai ir žmonėms.

„Galbūt varliagyviai ar ropliai ir nėra tie gyvūnai, kuriais visi žavisi, bet jie yra labai naudingi ir įdomūs. Net nenutuokiate, kokie nemalonūs taptų vasaros vakarai, jei neliktų šių uodais ir kitais įkyriais vabzdžiais mintančių sutvėrimų. Deja, ši grėsmė reali: 5 iš 13 Lietuvoje gyvenančių varliagyvių rūšių yra įrašytos į Lietuvos raudonąją knygą dėl grėsmės išnykti“, – pasakojo D. Bastytė.

TOP10

Nekantriausiai visi laukė varlių kurkimo konkurso. Išklausius "dalyvių" balsus ir susumavus rezultatus paaiškėjo nugalėtoja:

10 vieta: neturime (visos varlės gražiai kvarkia!)
9 vieta: dalinasi Česnakė ir Pievinė varlė
8 vieta: dalinasi Nendrinė rupūžė ir Didžioji kūdrinė varlė
7 vieta: Mažoji kūdrinė varlė
6 vieta: Medvarlė
5 vieta: Paprastoji rupūžė
4 vieta: Smailiasnukė varlė
3 vieta (BRONZINIS BALSAS): Ežerinėvarlė
2 vieta (SIDABRINIS BALSAS): Žaliojirupūžė
1 vieta (AUKSINIS BALSAS): Raudonpilvė kūmutė

Beje, pernai lietuviškų raudonpilvių kūmučių balsas buvo pripažintas gražiausiu Europoje.

Pavilnių ir Verkių regioninio parko darbuotojai greitai skirstytis neleido. Buvo renkamos aplinkui gamtoje augantys valgomi augalai ir daromos iš jų salotos. Nenorinčių jų bent paragauti - neatsirado.