Drono vaizdo įraše matyti, kaip drambliai lėtai žingsniuoja įkalnėn, o vėliau drono fotografijos, kurias padarė provincijos miškų ugniagesių brigada, parodė, kaip bandos nariai miega vienoje miško proskynoje Dziningo apygardoje, kurią siaubė smarkios liūtys ir griaustiniai.

Drambliai vėl pradėjo keliauti antradienio (birželio 8 d.) rytą, priversdami pareigūnus pradėti naują jų priežiūros etapą, pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

Tuo tarpu kitoje Junano provincijos vietoje viename bambukų miške buvo pastebėta kita 10 dramblių banda, trečiadienį pažymėjo valstybinė žiniasklaida. Būgštaudami, kad drambliai neįsiveržtų į gyvenvietes, juos sekančios komandos dirba visą parą, stebėdamos jų judesius.

Valstybinės miškų ir ganyklų administracijos Azijos dramblių tyrimo centro direktorius Chen Fei sakė, jog jie atidžiai stebi, ar ši banda toliau trauks šiaurės kryptimi, ir, jei reikės, jie yra pasirengę evakuoti gyventojus.

Savo kelionę į šiaurę pradėjo daugiau kaip prieš metus, palikę dramblių apsaugos zoną Sišuangbanoje, netoli Kinijos sienos su Mianmaru.