Lolande esantis safario parkas „Knuthenborg Safaripark“ naująją 6 tūkst. kvadratinių metrų zoną atidarė antradienį, birželio 1 d. Joje gyvens anksčiau cirke vaidinę tigrai ir kiti išgelbėti tigrai.

Šiame parke didžiosios katės galės praleisti ištisus metus. Vienas iš naujosios teritorijos ypatumų – beveik penkių metrų aukštyje nutiestas 200 metrų ilgio pėsčiųjų tiltas, leisiantis lankytojams iš arti stebėti tigrus. Be Keni, kuris cirke praleido 10-imt metų, į naująją zoną galiausiai bus perkelti visi safario parko tigrai.

„Knuthenborg Safaripark“ atstovų teigimu, tigrai yra vienišiai, laisvėje klajojantys po didžiulius plotus ir nedaug bendraujantys su kitais savo rūšies atstovais. Siekiant užtikrinti kuo natūralesnes gyvenimo sąlygas nelaisvėje, naujoji zona bus padalyta į keturias dalis, kad kai kurie tigrai galėtų pabūti atskirai, o kiti, užaugę kartu, – vaikštinėti poromis.

Ateityje visi safario parko tigrai ištisus metus gyvens šiame dideliame miške. Praėjusiais metais „Knuthenborg Safaripark“ ir organizacija „Animal Protection“ įrengė didelę zoną keturiems anksčiau cirke vaidinusiems drambliams.