Susidūrimų daugėja

Pernai nuostoliai po susidūrimų su žvėrimis siekė daugiau kaip 3 mln. litų.
Kelių policija užregistravo 1302 eismo įvykius, kurių metu buvo nutrenkti laukiniai gyvūnai. Avarijose nukentėjo, buvo sužeisti 22 žmonės.

Daugiausia avarijų įvyko krašto keliuose - net 533 įvykiai. Statistika nedžiuginanti, susidūrimų tik daugėja. 2011-aisiais susidūrimų buvo 109 atvejais mažiau.

Po avarijų, kai į kelią iššoka dideli žvėrys, automobiliai būna smarkiai sulamdyti. Draudikai yra apskaičiavę, kad vieno susidūrimo vidutinė žala privatiems klientams pernai siekė 2,6 tūkst. litų ir buvo 13 proc. didesnė nei 2011 m.

Pavojingiausi briedžiai

Didžiausių nuostolių pridaro į kelią išėję briedžiai. Girių milžinui užvirtus ant automobilio, iš šio mažai kas lieka, o kartais mirtinas pavojus iškyla ir vairuotojui bei keleiviams. Draudikai tvirtina, kad susidūrimo su briedžiu vidutinė žala siekia 7800 litų. Rekordinė 56 tūkst. litų išmoka pernai buvo išmokėta apynaujo automobilio vairuotojui - į kelią iššokęs briedis automobilį visiškai sumaitojo.
Pagal dažnumą daugiausia susiduriama su stirnomis, dėl jų įvyksta net 44 proc. avarijų.

Lietuvoje tvoromis nuo žvėrių jau atitverta šimtai kilometrų kelių, tačiau susidūrimų nemažėja. Vairuotojų neapsaugo ir apie laukinius žvėris įspėjantys kelio ženklai.