Šimtai poledinės žūklė­­­s aistruolių ant vieno didžiausių Lietuvoje dirbtinio vandens telkinio – Kupiškio marių – tikisi gero laimikio. Deja, netolygiai užšalęs ledas, besikeičiantys orai, pasak žvejų, pačios nepalankiausios žūklės sąlygos.

Pasak žvejų, prieš praėjusias šv. Kalėdas, atvažiavus su tamsa, ne tik ešeriai, bet ir kuojos, karšiai, lydekos kibdavo kaip išprotėję. Pakrančių žvejai pasakoja, kad parsinešdavo namo po penkias – septynias lydekaites ir dar ketvertą kilogramų smulkmės.

„Žiema pasidarė žiauri: sniego užvarė ir uždusino žuvį. Dabar šąla, užbarstė sniegelio. Buvau kitoje marių pusėje, tai ten net prieiti negaliu – sniego pusė metro pripustyta, o ledas plonas. Kažkaip nenormaliai šiais metais... Būdavo, atvažiuoji, tai karšiukų pagauti – ne problema, o šiandien tik 4 ešeriukus pagavau“, – pasakojo nusivylęs žvejas mėgėjas.

Pasak žvejo, nors Kupiškio marios didžiausios ir žuvingiausios šiame regione, artėjant Kalėdoms, daugelis apsirūpino atvežtinėmis žuvimis arba suskubo jų įsigyti iš Kuršių marių žvejų.Tačiau poledinė žvejyba daugeliui tapo jau gyvenimo būdu, todėl tokiems prisiekusiems žvejams visada norisi ant šventinio stalo padėti savo pagautų žuvų.