Dauguma gamintojų dėvėtų džinsų efektą sukuria pasitelkdami smėliasrovę, tačiau „Zoo Jeans“, bendradarbiaudami su Hitačio mieste Japonijoje esančiu Kamine zoologijos sodu, apdoroti džinsinę medžiagą įdarbino didžiuosius plėšrūnus. Medžiaga apvyniotos padangos, rąstai ir kamuoliai yra padedamos liūtų, tigrų ir lokių voljeruose, kur gyvūnai su džiaugsmu medžiagą drasko ir kandžioja. Vėliau iš taip pagerintos medžiagos yra siuvami išskirtiniai džinsai.

Nors ir galėtų taip pasirodyti, „Plėšrūnai – dizaineriai“ nėra vien tik reklaminis triukas. Žvelgiant iš gyvūnų gerovės perspektyvos, tokie objektai, kuriuos galima draskyti, praturtina žvėrių aplinką, o žaidimai juos stimuliuoja fiziškai ir psichologiškai. Taigi tokių džinsų gamyba yra naudinga tiek gyvūnams, kurių sąlygos zoologijos sode šiek tiek pagerėja, tiek gamintojams, kurie pasipelno iš nemokamo gyvūnų darbo, ir zoologijos sodui, kuris šiuo atveju iš gyvūnų taip pat uždirba papildomai.
Liūtų apdraskyti džinsai

Norite tapti šių unikalių aukštosios mados kūrinių savininku? „Mineko klubas“, vienijantis Kamine zoologijos sodo draugus, organizuoja virtualų aukcioną, kuriame bus parduotos trys poros džinsų: dvejos „sukurtos“ liūtų ir vienerios – tigrų. Šiuo metu už pastaruosius yra pasiūlyta daugiausiai – 121 tūkst. jenų (apie 3 tūkst. litų). Visi aukciono metu surinkti pinigai bus skirti zoologijos sodo rekonstrukcijai ir Pasaulio gamtos fondui. 

Šiame vaizdo įraše galite susipažinti su visu džinsų „kūrimo“ procesu.