Akciją organizavo gyvūnų reikmenų krautuvėlės „CanisCattus“ ir gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ atstovės Lina Bogdanovičienė ir Ugnė Nedzinskaitė.

Kraujo donorais tapo šunys iš šiuo metu Lietuvoje galiojančio kovinių ir pavojingų veislių sąrašo: Argentinos dogai, amerikiečių Stafordšyro terjerai ir į sąrašą įtrauktas veisles primenantys mišrūnai.
Ugnė Nedzinskaitė
Likimas mėgsta ironiją, tad neskubėkite lipdyti etiketės „kovinis“ – galbūt būtent to „kovinio“ paaukotas kraujas išgelbės gyvybę jūsų augintiniui.
„Organizuoti šią akciją paskatino noras parodyti, kad nėra „blogų“ ar „gerų“ veislių šunų, yra tik atsakingi arba ne šeimininkai, – sakė renginio organizatorė Lina Bogdanoviečienė. - Viskas priklauso nuo šeimininko. Nuo jo priklauso ir tai, ar šuo atims, ar gelbės gyvybes.“
Šunų kraujo donorystės akcija „Aš ir tu - vieno kraujo“

Akcijos metu paaukotas kraujas bus skirtas būtent šiam tikslui – gelbėti rimtai sunegalavusius keturkojus, kuriems reikalingas kraujo perpylimas. Sparčiai plintant erkių pernešamoms ligoms, kraujo perpylimo prireikia vis dažniau. Kartais tai – vienintelis būdas išgelbėti augintinio gyvybę.

„Koviniai monstrai“ - fantazijos vaisius

„Visuomenėje suformuota klaidinga nuomonė, esą, šie šunys pavojingi, neprognozuojami, juos augina tik nusikaltėliai. Norime parodyti visuomenei, kad tai – netiesa, siekiame, kad Kovinių ir pavojingų veislių sąrašo neliktų. Nes būtent tokių sąrašų dėka atsiranda nepagrįsta tam tikrų veislių diskriminacija, be pagrindo bauginama ir priešinama visuomenė,“ – savo nuomonę išsakė akcijos dalyviai.

„Džiugu, kad Lietuvoje jau garsiai prabilta apie Kovinių ir agresyvių veislių sąrašo beprasmiškumą ir netgi galimybę jį panaikinti,tikimės, kad panašių akcijų tik daugės, ir netgi aršiausi sąrašo šalininkai turės suprasti, kad „koviniai monstrai“ yra jų pačių fantazijos vaisius, neturintis nieko bendro su realybe, – teigė „Lesės“ atstovė Ugnė Nedzinskaitė.  - Likimas mėgsta ironiją, tad neskubėkite lipdyti etiketės „kovinis“ – galbūt būtent to „kovinio“ paaukotas kraujas išgelbės gyvybę jūsų augintiniui.“
Šunų kraujo donorystės akcija „Aš ir tu - vieno kraujo“