Ankstų penktadienio rytą Žirmūnų ir Šnipiškių rajonų sankirtoje esančiame skvere „Goethe’s partizanai“ paskelbė kovą su neatsakingais šunų šeimininkais ir surengė akciją „Kakaparkas”. Šiuo kūrybiniu veiksmu projekto dalyviai siekia atkreipti šunų augintojų dėmesį į išmatų „minų lauką“.

„Eidamas pro parką pastebėjau, jog jame pavojinga vaikščioti be guminių batų. Augintinių šeimininkai neatsakingai atlieka savo pareigas”,- teigė projekto „Goethe’s partizanai“ dalyvis Paulius Dovidavičius.

Akcija norima atkreipti dėmesį į tai, jog šunų vedžiojimas, nesurenkant jų ekskrementų, turi neigiamų pasekmių ne tik bendram aplinkos vaizdui, bet ir praeivių avalynei, nekalbant apie grėsmę sveikatai. Toks neatsakingų šunų augintojų elgesys bus išreikštas kitaip – raudonai signalizuojančių vėliavėlių gausa. Tai padės pasivaikščioti išėjusiems nesusigadinti pavasariškos nuotaikos.

„Kakaparkas“ atskleis skvero, vadinamo „šunparkiu“, grožį iš kitokios perspektyvos ir primins žmonėms, jog reikia surinkti savo šuns išmatas. „Tikimės, jog tai turės išliekamąją vertę kolektyvinėje sąmonėje ir padės palaikyti švarą ateinančių sezonų metu“,- teigia kitas „Goethe’s partizanas“ Justinas Gaigalas.

„Goethe’s partizanai“ – jaunų, kūrybingų žmonių grupė, kartu su Goethe’s institutu įgyvendinanti naujas idėjas, susijusias su Vokietija ir vokiečių kalba bei kultūra. Partizanai kuria ir įgyvendina originalias veiklas kultūros ir socialinėse srityse viešose erdvėse.