Joje puikuojasi dvi dešimtys ekologinių žaidimų, žaislų ir smagių idėjų vaikų užsiėmimams, kuriuos iš antrinio naudojimo žaliavų su auklėtojais arba tėveliais vaikai kūrė ir gamino patys, 2012 m. dalyvaudami Europos Parlamento narės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės inicijuoto projekto „Žaliasis kodas“ konkurse.

Daugiausia vaikų ir net suaugusiųjų susidomėjimo parodos atidarymo metu susilaukė iš Šiaulių rajono Gargždų lopšelio-darželio atkeliavęs sportinis žaidimas „Alkani vilkai“, Kuršėnų lopšelio-darželio ,,Eglutė“ specialiojo ugdymo grupės vaikų pagamintas kilimėlis, skirtas kojų pėdų masažui bei taktinių pojūčių lavinimui. Dėmesį traukė ir Ukmergės vaikų lopšelio-darželio „Eglutė“ auklėtinių kartu su auklėtojomis sukurti stalo žaidimai, mokantys vaikus pažinti pievų vabzdžius.

„Žaliojo kodo“  iniciatyvomis jau trečius metus įvairaus amžiaus žmones norime paraginti kūrybiškai pažvelgti į mus supančią aplinką ir savo idėjomis prisidėti prie švaresnio, gražesnio gyvenimo. Vaikų edukacija - vienas iš svarbiausių projekto tikslų. Tačiau suvokimą, kaip būti draugiškesniems gamtai ir aplinkai, kurioje gyvename „Žaliasis kodas“ siekia ugdyti atsisakydamas iš anksto suformuluotų minčių įteigimo ir skatindamas suaugusių bei vaikų kūrybinį bendradarbiavimą, per kurį kiekvienas turi progų atrasti savo kelią į švaresnį ir sveikesnį gyvenimą, aplinką. Džiaugiuosi, kad prie šios iniciatyvos noriai prisijungia ne tik ugdymo įstaigos, bet ir tėveliai, seneliai, nes šeimoje besiformuojanti kasdienio gyvenimo kultūra – didžiausia paskata mažiesiems“, - sveikindama parodos svečius sakė Europos Parlamento narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Ji taip pat pakvietė visus susipažinti su žalių pasakojimų knygele vaikams "Kai Didysis Žmogus sėdėjo ant stogo", kuri jau antrus metus keliauja į ugdymo įstaigas bei šeimas, ragino pasižvalgyti po naujų konkursų idėjas ir juose dalyvauti.

Pernai vykusiame „Žalių žaidimų“ konkurse dalyvavo daugiau nei 250 komandų iš visos Lietuvos, o geriausius darbus „Žaliasis kodas“ pirmą kartą eksponavo „Darom 2012“ akcijos metu, vėliau ekspozicija taip pat svečiavosi Muzikos ir ekologijos festivalyje „Nepaklusniųjų žemė“ Neringoje.

Į Vilnių sugrįžusi „Žalių žaidimų“ paroda rengiama jau paskutinį kartą, o „Žaislų muziejaus“ lankytojai žaliuosius žaidimus pamatyti ir išbandyti kviečiami iki kovo 30 dienos. Parodoje apsilankę ugdymo įstaigų atstovai savo darželiui, mokyklai ar bibliotekai galės parnešti „Žaliojo kodo“ knygelę vaikams „Kai Didysis žmogus sėdėjo ant stogo“.