Balandžio 6-osios ryte Didžiojoje griovoje aptiktos vandalų veiksmų pasekmės: medžių kamienų kaladės sutemptos į skersines griovos užtvaras, viena jau apkrauta lapais ir žemėmis. Šitaip stabdomas natūralus šaltinėlių tekėjimas griovos dugnu, aukščiau „užtvankų“ kaupiasi vandens kiekis, tuo kliudydamas filtruotis drėgmei nuo šlaitų apačios. Žinotina, kad ši griova yra ypatingas gamtos darinys. Tai išskirtinės reikšmės geomorfologinis objektas Vilniaus eroziniame kalvyne (pietvakarinėje Sapieginės kalvyno dalyje), suformuotas priešpaskutinio-paskutiniojo apledėjimo metu ir poledynmetyje. Jame yra net keli šaltiniai, kurie nėra labai intensyvūs, vasarą beveik išdžiūstantys, bet dabar yra „gyvi“. Todėl tokie nesąmoningi (o gal sąmoningi) veiksmai, kurių padariniai buvo užfiksuoti, yra kenkėjiški. Jie negrįžtamai transformuoja čia susiformavusią ekosistemą.

Neteisėta veikla jau kelerius metus pastebima ir Altanos kalno pietiniame šlaite. Čia laipsniškai iš savavališkai pripjautos ir pritemptos medienos bei nuo šlaito barbariškai nukasamo grunto formuojamas takas. Tai sudaro prielaidą šlaitų deformacijoms.

Rezervato direkcija prašo visų, kas lankosi Kalnų parke, nelikti abejingais, stabdyti neteisėtus ir neteisingus veiksmus.