„Prieš žygį organizuojamose nemokamose šiaurietiškojo ėjimo pamokose, vykstančiose net keliose miesto vietose (Vingio parke, Užupyje, prie Baltojo tilto, Žirmūnuose), susidomėjusiųjų gretos sparčiai didėja, - teigia Vilniaus visuomenės sveikatos biuro direktorė Gražinos Sidorovienė. - Pastebima, kad priešingai nei Skandinavijos šalyse, kur didžiąją dalį šiaurietiškojo ėjimo entuziastų sudaro senjorai, sostinėje šiaurietišku ėjimu aktyviai domisi jaunimas. Tai drąsiai galima vadinti savotišku užkratu, puiku, kad pastarasis nesukelia, o padeda spręsti sveikatos problemas arba tiesiog jų išvengti ateityje“.

Pats ne kartą šiaurietiškąjį ėjimą bandęs organizacijos „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas džiaugiasi, kad pagaliau ir tarp lietuvaičių toks  laisvalaikio praleidimo būdas tapo populiarus. „Šiaurietiškąjį ėjimą reikia atrasti, bet kai jau kartą atrandi, tuomet ir su mielu noru pripranti, nes tai – išskirtinė sporto bei sveikatingumo alternatyva“, - teigia jis. Įsitikinti, kad šiaurietiškasis ėjimas tinka šnaudingam laisvalaikio praleidimui, kiekvienas norintis galės jau antrąjį gegužės šeštadienį Vingio parke.
Šiaurietiško ėjimo žygis

Renginio dalyviams bus pasiūlytos dvi trasos, pagal kiekvieno norus ir galimybes. Pirmoji trasa, kurią sudaro 8 km, skirta tiems, kuriems šiaurietiškasis ėjimas jau ne naujiena, na, o 5 km trasa laukia tų, kurie praktikuoti šį ėjimo būdą pradėjo dar visai neseniai arba visai jo nebandė. Su profesionaliais instruktoriais priešakyje, žygeiviai bus kviečiami keliauti Vingio parko takais bei miesto gatvėmis. Ėjikai pasieks Gedimino prospektą, Mindaugo tiltą, eis takais palei Nerį ir Birutės gatve grįš į Vingio parką.

Šiaurietiškojo ėjimo žygio dalyvių organizatoriai lauks jau nuo 10 val. prie Vingio parke esančios estrados. Iki didžiojo žygio starto, kuris įvyks 12 val., visi susirinkusieji bus kviečiami dalyvauti specialiose mankštose bei sužinoti daug naudingų patarimų iš šiaurietiškojo ėjimo profesionalų.
Šiaurietiško ėjimo žygio trasos

Užsiregistruoti į žygį bus galima ir renginio vietoje arba jau dabar, elektroniniu paštu ejimas@vvsb.lt.

Šio išskirtinio ėjimo entuziastai, turintys šiaurietiškojo ėjimo lazdas, kviečiami žygyje dalyvauti su jomis, nes specialiai žygiui skirtų lazdų skaičius yra ribotas.