Dažniausiai dienai, kelioms, ar net ir mėnesiui šeimininkai augintinių viešbučiuose palieka savo šunis ir kates.

Dar prieš pusmetį nei šio viešbučio įkūrėja, nei darbuotoja neturėjo nuolatinio darbo.

„Buvau užregistruota Darbo biržoje ir papuolė į akis skelbimas, kad Avižienių seniūnijos Užubalių kaime reikalingas instruktorius-dresuotojas, susigundžiau tuo pasiūlymu, nes mes su vyru ir anksčiau veisėme šunis“, – gyvūnų viešbučio darbuotoja Laima Jacevičienė.

Rūpintis gyvūnais ir taip užsidirbti imtasi nuo metų pradžios. Pasak šeimininkės, gegužę viešbutis buvo pilnas, dar daugiau norinčiųjų čia patekti šiuo metu, prašoma ir kitų paslaugų.

„Turime paslaugą „augintinių taksi“, ją vis dažniau užsako, kad pervežtume gyvūnus. Planuojame plėstis, daryti atskirai dideliems šunims ir atskirai mažiems. Tai būtų 2 viešbučiai“, – pasakoja gyvūnų viešbučio „Barkvilis“ šeimininkė Daina Jarmalavičienė.

Pradedant verslą Užubalių kaime, nemaža paspirtis buvo ir Vilniaus rajono savivaldybės skirta parama viešbučio interneto svetainei sukurti. Savivaldybė žada ir toliau skatinti smulkųjį verslą – darbdaviams, priėmusiems jaunų ar vyresnio amžiaus darbuotojų, kompensuoti dalį įmokų „Sodrai“.

„Vyresnio amžiaus žmonėms, jaunimui iki 29 m. ir tiems, kurie išėjo iš įkalinimo įstaigų, integracija į darbo rinką yra sunkoka, tai skatiname verslininkus suteikti darbo tiems, kas labiausiai ieško to darbo“, – sako Vilniaus r. merės patarėja Aleksandra Černiauskienė.

O štai prieš septynerius metus pirmąjį šunų viešbutį Vilniuje įkūręs Adas Kropas sako, kad tai sezoniškas šeimos verslas ir jokios plėtros neplanuoja.

„Ar yra šunų viešbutyje priklauso nuo to, ar žmonės turi pinigų, ar važiuoja atostogauti, ar geras oras. Didelių pinigų neuždirbame, tai šeimos verslas. Vasarą tikrai padaugėja, gyvūnus palieka savaitei ir ilgiau“, – pasakoja gyvūnų viešbučio „Kropai“ šeimininkas A. Kropas.

Maisto ir veterinarijos tarnybos teigimu, leidimus tokiai veiklai Lietuvoje turi 8 augintinių viešbučiai, dar kelios dešimtys reklamuoja savo paslaugas. Tad tarnyba atkreipia dėmesį, kad šeimininkas turėtų pasidomėti, kam patiki globoti savo augintinį.