Prezidentė ir premjeras savaitgalį Vilniuje tradiciškai dalyvauvo aplinkos tvarkymo akcijoje „Darom“. Seimo pirmininkė negalėjo dalyvauti akcijoje, nes yra išvykusi su vizitu į užsienį, rašo Diena.lt.

Prezidentūra pranešė, kad valstybės vadovė Dalia Grybauskaitė šeštadienį kartu su Prezidentūros darbuotojais dalyvaus talkoje tvarkant vieną sostinės žaliųjų erdvių - miškelį-parką prie Filaretų gatvės, Vilniuje.

Pasak pranešimo, Prezidentė kviečia „visus šalies gyventojus prisijungti prie atsakomybę ir pilietiškumą skatinančios švaros akcijos „Darom“, bendromis jėgomis susitvarkyti ne tik savo aplinką, bet ir apvalyti nuo šiukšlių savo krašto poilsio vietas“.

Premjeras Andrius Kubilius jau ketvirtus metus iš eilės dalyvaus akcijoje „Darom“. Šįkart jis ėmėsi tvarkyti Markučiuose esantį Pavilnių regioninį parką.

Kartu su premjeru visuotinėje akcijoje „Darom 2012“ taip pat dalyvavo Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis bei gausus Ministro pirmininko tarnybos darbuotojų būrys.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė irgi paprastai dalyvauja aplinkos tvarkymo, tačiau šiemet negalėjo to daryti, nes šeštadienį dar nebuvo grįžusi iš oficialaus vizito į Lenkiją.

Nemažai Vyriausybės narių, taip pat kitų visuomenėje žinomų veikėjų, irgi prisijungė prie akcijos „Darom“ ne tik Vilniuje, bet ir daugelyje kitų šalies regionų.