„Užgavėnes švęsti galima bet kur, tačiau labai simboliška šią šventę minėti Botanikos sode, kur pavasaris ypač laukiamas. Be to, unikali Aukštosios Fredos dvaro aplinka sukuria ypatingą aurą – ne veltui čia jau daug metų vyksta žiemos palydėtuvės“, – pranešime spaudai cituojamas VDU Kauno botanikos sodo direktorius dr. Nerijus Jurkonis.

Tikimasi ir šiemet sulaukti daug persirengėlių, kurie padės Kanapiniui nugalėti Lašininį.

„Užgavėnių šventė VDU Kauno botanikos sode jau tapo neatskiriama Aleksote vykstančių renginių tradicija. Labai džiaugiuosi, kad kasmet šventė pritraukia vis daugiau ne tik Aleksoto seniūnijos, bet ir viso miesto gyventojų. Užgavėnėms visada aktyviai ruošiasi ne tik VDU Kauno Botanikos sodo administracija, bet ir Aleksoto bendruomenės centras, Botanikos sodo draugų klubas, J. Dobkevičiaus progimnazija ir šv. Pranciškaus gimnazija“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos filialo Aleksoto seniūnijos seniūnė Liukrecija Navickienė.

Pasitelks žolelių magiją

Šių metų šventėje žadama labai daug blynų, nes susirinks kaip niekad daug blynų kepėjų. Svečiai į šventę kviečiami atvykti su kaukėmis, nes toks yra šių metų bilietas į šventę – kaukė. Be to, vyks ir gražiausių kaukių varžytuvės, tad dėl prizų tikrai verta pasitelkti savo kūrybiškumą. Renginio programoje numatomas Lašininio ir Kanapinio diriguojamas tarškynių ir barškynių orkestras, mįslės, užduotys ir žaidimai smalsiems ir sumaniems persirengėliams, šėlionės aplink laužą, tradiciniai Onos blynai, etnobotaniniai siurprizai, pilni vežimai puikios nuotaikos, o keptuvės – skanutėlių vaišių. Svečiai bus vaišinami Botanikos sode užaugintų vaistažolių arbatomis – gal magiškos žolelių galios padės ne tik tapti sveikesniais ir energingesniais, bet ir leis lengviau nugalėti Lašininį. Smagią nuotaiką mažiems ir dideliems kurs folkloro ansamblis „Alda“ bei liaudies muzikos ansamblis „Svirbė“.
Užgavėnės

Užgavėnės VDU Kauno botanikos sode man – labai miela, artima, gražia tradicija tapusi šventė. Galbūt todėl, kad po jos tikimės greičiau ateinančio pavasario. Tiesa, šiemet laukia labai įdomus renginys – dar niekad nėra buvę, kad Užgavėnes švęstume pavasarį – juk sniegas jau nutirpo!“ – juokėsi Aleksoto bendruomenės centro pirmininkas Zenonas Šalna.

Daugiau informacijos apie renginį – VDU Kauno botanikos sodo tinklapyje ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.