Šiemet konkursui buvo pateikti 78 darbai, skelbti spaudoje, tinklalapiuose, transliuoti per radiją ir televiziją. Juos pateikė 27 autoriai iš visos Lietuvos.

Vertinimo komisija, perskaičiusi, peržiūrėjusi, išklausiusi visus darbus, nutarė pirmąją vietą ir piniginį prizą skirti B. Davidonytei už „Delfi“ portale skelbtą straipsnių ciklą apie nelegalias statybas Kamšos draustinyje.

„Iš tiesų tokio įvertinimo šiais metais tikrai nesitikėjau, nes Aplinkos ministerija tekstuose neretai buvo kritikuojama. Vis dėlto labai tikiuosi, kad mes visi siekiame bendro tikslo – kad reto įžūlumo nelegalių statybų atvejų Lietuvoje būtų kuo mažiau. Statybos Kamšos draustinyje yra tik ledkalnio viršūnė, tai tikrai ne vienintelis atvejis. Tai supratau iš žmonių laiškų, kurie užtvindė redakcijos paštą ir pranešė apie daugybę kitų atvejų. Norėčiau tikėti, kad viešumas yra vienas iš ginklų kovoje prieš nelegalias statybas, taigi ir toliau viešinsiu šiuos atvejus“, - po premijos įteikimo kalbėjo B. Davidonytė.

Antroji vieta skirta Jūratei Mičiulienei už straipsnių ciklą apie lankytinas Lietuvos vietas ir Audrei Srėbalienei už tikslumą, išsamumą, rengiant straipsnį sudėtinga pesticidų pramonės tema. Trečioji vieta atiteko Birutei Čižienei už gyvą ir jautrų pasakojimą apie dviejų brolių įkurtą riedulių parką, Kristinai Pivoriūnienei už sklandų ir įdomų sudėtingų temų pateikimą ir Kristinai Karlonei už vaizdo reportažą apie pavojingas atliekas Kauno rajone ciklą.

Laimėtojams skirtus prizus, diplomus, atminimo dovanas įteikė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Šiemetinis konkursas „Žmogus ir aplinka“ – jau keturioliktasis. Sumanymas rengti tokį kasmetinį konkursą gimė siekiant skatinti žurnalistus, kad profesionaliai ir kūrybiškai supažindintų su aplinkos apsaugos, statybos ir būsto plėtros aktualijomis, keltų svarbiausias šių sričių problemas ir skleistų patirtį, kaip jos sprendžiamos, ugdytų žmonių ekologinį sąmoningumą. Prizinis fondas – tūkstantis penki šimtai eurų.