Vilniuje išskirtinio pasisekimo sulaukusį Klimato muziejų per pirmąją savaitę aplankė daugiau nei 6000 žmonių. Toks skaičius mokinių, mokytojų, tėvų ir apskritai aplinka besirūpinančių vilniečių sužinojo, kokios ateities galime tikėtis, jei nesiimsime veiksmų planetos išsaugojimui jau dabar.

Parodos ekspozicijose ineraktyviais ir lengvai suprantamais būdais lankytojai supažindinami su visomis pagrindinėmis ekologijos krizėmis: nuo kasmet vis labiau kylančios vidutinės oro temperatūros ir šiltnamio efekto iki mikroplastikų Baltijos jūroje ir rūgštėjančio jūros vandens. Nemokamose ekskursijose kiekvienas ne tik išgirsta apie visuomeninį poveikį šioms problemoms, bet ir gali apytiksliai apskaičiuoti asmeninį CO2 pėdsaką keliaujant arba renkantis pusryčius bei pietus. Muziejuje taip pat galima mintimis nusikelti į kai kurias smarkiau klimato kaitos paveiktas šalis ir savomis rankomis patirti 50 laipsnių kaitrą.

„Gavom labai daug naudingos informacijos, to, ko prieš tai tikrai nežinojom. Geras žinių įtvirtinimas ir patvirtinimas, kad visgi turime saugoti mūsų aplinką, mūsų Žemę. Tikrai labai džiaugiamės atvykę su klase.“, — įspūdžiais dalinosi iš paskutinės parodų salės išėjusi mokytoja Indrė Staselovič. „Puiki proga pakalbėti su vaikais apie tai, kaip galime sumažinti taršą.“, — socialiniuose tinkluose dalinosi lankytojai.

Keliaujančio Klimato muziejaus idėją sveikino ir aktorius bei laidų vedėjas, Klimato muziejaus ambasadorius Leonardas Pobedonoscevas: „Žmonėms patinka iššūkiai, žaidimai — tokie, kaip šie muziejaus konteineriai. Interaktyviai, žaismingai įtraukiantys pasakojimai, skatinantys susimastyti.“

Klimato kaitos ekspozicijoje Trakuose bus galima apsilankyti iki birželio 5 d., registracija į nemokamas ekskursijas www.klimatomuziejus.lt. Vėliau muziejus kelionę tęs per sekančius 14 Lietuvos miestų: Kėdainius, Telšius, Gargždus, Uteną, Panevėžį, Šiaulius, Mažeikius, Palangą, Šakius, Marijampolę, Birštoną, Tauragę, Jonavą ir Kauną. 2023-aisiais muziejus tęs kelionę Latvijoje.

Keliaujančio muziejaus projektą įgyvendina asociacija „Aktyvus jaunimas“, finansuoja Europos klimato iniciatyva. Muziejaus kelione rūpinasi logistikos partneris Hoptrans. Informacinis projekto rėmėjas – TV3 žiniasklaidos grupė. Projekto idėją Lietuvoje remia Telia, IKI, Walk15 ir Mantinga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją