Didžiuosiuose pasaulio miestuose iš atliekų jau kurį laiką kuriamos Kalėdų eglutės. Viso to tikslas - paskatinti žmones rūšiuoti atliekas bei jas perdirbinėti.

Šiame sąraše atsidūrė ir 2011 metais Kaune sukurta eglutė iš plastikinių butelių.

Eglutė iš kartoninių pakelių

8 metrų kalėdinė eglutė pastatyta iš 3500 kartoninių maisto pakelių Peru sostinės Limos parke 2011 metais. Iš sulčių, kruopų ir kitokių kartotinių pakelių pastatyta Kalėdų eglutė skatino tokių pakelių perdirbimą į aliuminines plokšteles.
Eglutė iš atliekų


Eglutė iš plastikinių butelių

Kalėdų eglutė, dizainerio pagaminta iš 5480 perdirbtų plastikinių butelių, pastatyta 2010 metais Izraelyje, Haifos mieste.

Eglutė iš atliekų


Kauno eglutė iš butelių

Kaune, rotušės aikštėje 2011 metais buvo įžiebta pagrindinė Kauno eglė, kuri buvo pagaminta iš perdirbtų plastiko butelių. Kauno eglutę kūrė menininkė Jolanta Šmidtienė. 13 metrų aukščio eglei sukurti buvo panaudota per 32 tūkst. plastikinių, smaragdo spalvos butelių. Tiesa, kuriant eglę buteliai visiškai pakeitė savo formą.
Eglutė iš atliekų

Paryžiaus ekologiškos eglutės

2009 metais Paryžiuje ekologinio projekto metu, kuris skatino perdirbti atliekas, buvo papuoštos net kelios eglės, pagamintos iš žalių plastikinių butelių.

Eglutė iš atliekų

Indijos eglutė iš butelių

2011 metais Indijoje, Naujajame Delyje, buvo pastatyta Kalėdų eglutė, kuri buvo pagaminta iš daugiau nei keturių tūkstančių plastikinių butelių, kurie LED lempučių pagalba buvo apšviesti įvairiomis spalvomis. Šią eglutę įžiebė Kalėdų senelis, atkeliavęs iš Laplandijos.

Eglutė iš atliekų


Kalėdų eglutė iš dviračių

2013 metais Lenkijoje buvo sukurta Kalėdinė eglutė iš panaudotų dviračių. Tuo metu, kai dviračių pedalai buvo minami, grodavo Kalėdinės giesmės.

Eglutė iš atliekų


Milžiniška eglė iš vandens butelių

Milžiniška Kalėdų eglutė buvo pastatyta iš 29 tūkstančių plastikinių mineralinio vandens butelių 2010 metais Džakartos mieste, Indonezijoje, vietiniame prekybos centre.

Eglutė iš atliekų


Eglutė iš alaus butelių

2009 metais Pekine, Kinijoje, buvo sukurta didžiulė eglė iš alaus butelių. Kinijoje alaus rūšys vis populiarėjo dėl mažos kainos ir ši eglutė buvo prekybininkų reklama.

Eglutė iš atliekų


Eglutė iš medienos

Šiais metais Estijoje buvo sukurta neįprasta Kalėdų eglė iš medžio atliekų, kurios buvo perdirbtos į kalėdinį simbolį. Eglutės kompoziciją sukūrė vietinis miesto studentas.

Eglutė iš atliekų


Išmani eglutė Ispanijoje

Žmonės mynė dviračių pedalus tam, kad įžiebtų aplinkai draugišką Kalėdų eglutę. Madride, Ispanijoje, 14 metrų aukščio eglė buvo pastatyta iš 50 tūkstančių plastikinių butelių.
Eglutė iš atliekų