Generalinis direktorius: gali būti nuokrypių

„Vilkyškių pieninės“ generalinis direktorius Gintaras Bertašius teigia, jog visoms rinkoms skirta produkcija yra vienoda, tačiau egzistuoja minimalūs nuokrypiai.
Erikas
Ar gali būti tokie techniniai nukrypimai, kai viename indelyje beveik nėra vyšnių? Jei dabar nusipirkčiau 10 indelių ir nufilmuočiau, manau, kad vaizdas būtų toks pats. O jei jie teigia, kad galimi nuokrypiai – tegu taip ir užrašo: „Kas penktas ar kas dešimtas jogurto indelis – be vyšnių“

„Nemačiau to įrašo, tad sudėtinga komentuoti, bet iš principo tam tikrų nuokrypių leistinose normose gali būti. O produktai visoms rinkoms gaminami lygiai tokie pat. Iš tų pačių talpų fasuojama ir Lietuvos, ir Latvijos, ir Estijos, ir visoms kitoms rinkoms, kurioms mes tiekiame“, - kalbėjo G. Bertašius.

Jis pabrėžė, jog tam tikrų skirtumų tarp tos pačios rūšies gaminių gali būti, tačiau šie skirtumai nėra didesni, nei numatyta techninėse sąlygose.

Taip pat G. Bertašius pasidžiaugė, jog visi Rusijos rinkai skirti produktai jau yra sėkmingai išparduoti.

Skaitytojas: užrašykit, kad kas 10-ame indelyje nėra vyšnių

„Nusipirkau tokį vieną jogurtą, kai pranešė, kad pardavinės Lietuvoje produktus, skirtus Rusijos rinkai, - apie eksperimento idėja kalba vaizdo klipo autorius Erikas. - Suvalgiau – lyg ir skanesnis. Tuomet nusipirkau skirtą lietuvišką. Na ir buvo matyti, kad yra skirtumas. Tada nusipirkau ir rusišką, ir lietuvišką. Ir nufilmavau.“

Vyras teigė pastebėjęs, jog „Vilkyškių pieninės“ atstovai viešojoje erdvėje teisinasi, jog toks jogurtas galėjo papulti vienas. Tačiau Erikas suvalgė du Rusijos rinkai skirtus jogurtus, todėl netiki, kad tai bus atsitiktinumas.
Jis taip pat teigė nenusitaikęs specialiai į būtent šios gamintojos produkciją.

„Buvo įdomu paragauti, ką valgo rusai. Ir kadangi vyšnias mėgstu, tokį jogurtą pasiėmiau. Įdomu, kokios bus kitų žmonių reakcijos. Galbūt kas nors yra kitų gamintojų produktų bandęs? Jei pavyks, tokius eksperimentus pamėginsiu atlikti ir su kitais produktais“, - žadėjo Erikas.

Vyras tikino, kad jogurtas skiriasi ir skonio, ir tirštumo, ir vyšnių kiekio atžvilgiu. Jo neįtikino „Vilkyškių pieno“ bendrovės generalinio direktoriaus paaiškinimas.

„Ar gali būti tokie techniniai nukrypimai, kai viename indelyje beveik nėra vyšnių? Jei dabar nusipirkčiau 10 indelių ir nufilmuočiau, manau, kad vaizdas būtų toks pats. O jei jie teigia, kad galimi nuokrypiai – tegu taip ir užrašo: „Kas penktas ar kas dešimtas jogurto indelis – be vyšnių“. Tai nesąžininga vartotojo atžvilgiu, - piktinosi vyras.

Lietuviams skirtas jogurtas rusams neįtiktų

Be to, ant Rusijos rinkai skirto indelio puikavosi užrašas „be GMO“. Tuo metu vyšnių kiekis, Eriko teigimu, ant abiejų pakelių buvo nurodytas 16 proc.

„Tiesiog jaučiuosi nekaip: esu lietuvis, valgau lietuvišką produktą ir jis ženkliai prastesnis, nei skirtas kaimynams, - savo klipo tikslą paaiškino Erikas. - Ir dar nesuprantu, kodėl rusai neįsileidžia lietuviškų pieno produktų – jie gauna juos geresnius.“
Gintaras Bertašius
Nemačiau to įrašo, tad sudėtinga komentuoti, bet iš principo tam tikrų nuokrypių leistinose normose gali būti. O produktai visoms rinkoms gaminami lygiai tokie pat.

Vyras tikino nenorėjęs niekam pakenkti, apšmeižti, tačiau ketina nufilmuoti ir daugiau panašių klipų, jei pastebės tokį akivaizdų produkcijos skirtumą. 

Jo nuomone, tiesiog Lietuvos gamintojai žino, jog eksportui skirta produkcija bus kruopščiai patikrinta muitinėse, todėl į užsienio šalis vežamus produktus „deda visko daugiau“.

„Lietuviams skirtas jogurtas, mano nuomone, pro Rusijos muitinę tikrai nepraeitų“, - įsitikinęs Erikas.