Briuselyje terorizmo pavojaus lygis sumažintas nuo aukščiausiojo ketvirtojo iki padala žemesnio – trečiojo pavojaus lygmens. Beveik savaitę mieste buvo uždarytos mokyklos, universitetai ir metro, dabar viskas jau pradeda veikti.

Pavojaus lygis buvo pakeltas po teroro išpuolių Paryžiuje, kurių metu žuvo 129 žmonės ir daugiau nei 360 buvo sužeisti. Po atakų paaiškėjo, kad dalis teroristų gyveno Briuselyje.

Dabar miesto Didžiojoje aikštėje (Grand Place-angl.) įžiebta įspūdinga Kalėdų eglė, o aplink aikštę nusidriekė didžiulė kalėdinė mugė, kurioje pardavinėjami įvairūs skanumynai bei kalėdiniai suvenyrai, o žmonės jau drąsiai eina į gatves.

Šiemet Briuselis pasirinko labai tradicinį kalėdinį variantą ir tiesiog gražiai išpuošė didžiulę eglę bei šalia pastatė tradicinę prakartėlę, kurioje galima pamatyti ir gyvas avis.

„Dar nespėjau pamatyti kalėdinės eglės, nes savaitgalį viskas buvo uždaryta. Iš tiesų praeita savaitė Briuselyje buvo labai tamsi, žmonės bijojo, gatvės buvo tuščios, pagrindinėje apsipirkimo gatvėje, kuri buvo laikoma teroristų taikiniu, neveikė parduotuvės. Manau, kad žmonės buvo per daug gąsdinami ir galbūt buvo galima viską padaryti ramiau, o dabar buvo sukelta panika. Pirmą dieną, kai vaikams pasakai, kad jie neeis į mokyklą, jie džiaugiasi, tačiau antrą ar trečią dieną jie pradeda klausinėti, kodėl, ar grėsmė yra reali“, - pasakojo Briuselyje gyvenanti ispanė Ana.

Vis dėlto nors žmonės jau renkasi į gatves pasidžiaugti artėjančiomis Kalėdomis, Briuselyje vis dar yra dislokuota daugybė karių, kurie saugo susirinkusius gyventojus bei patruliuoja miesto gatvėse ir Briuselis vis dar išlieka pavojingu Europos tašku.