Kaip informuoja pareigūnai, Prienų r., Šilavoto girininkijoje, nenustatytas asmuo galimai davė komandą su juo buvusiems šunims pulti VĮ Prienų miškų urėdijos girininką. Vienas iš jų įkando girininkui.

Šilavoto girininkijos girininkas Vidmantas Dereškevičius GRYNAS.lt pripažino, kad iš tiesų vienas iš šunų suleido į jį dantis,tiesa, žaizdos jau gyja, tačiau teko susileisti vaistų nuo pasiutligės. Vyras pasakojo, kad per 27-erius jo darbo girininkijoje metus toks įvykis jam nutinka pirmą kartą. Girininko teigimu, gruodžio pradžioje medžioklės metu miške buvo sutiktas pilietis, laužantis nuo eglaičių viršūnės šakas. Šakos buvo kraunamos į automobilio bagažinę, o aplink lakstė paleisti du vilkiniai šunys.

„Aš išlipau (iš automobilio – red. past.), prisistačiau, kad esu girininkas ir paprašiau piliečio dokumentus parodyti. Kai aš iš piniginės traukiau tarnybinį pažymėjimą, vienas šuo prabėgo šalia, o kitas šoko iš nugaros. Įkando man į šlaunį, suvarė dvi iltis, gana ilgai negijo žaizdos, bet miškininkai turėjo gerų vaistų, tai dabar jau užgijo“, - incidentą prisiminė girininkas.

Anot V. Dereškevičiaus, šiuo metu jo sveikata gera, vyras niekuo nesiskundžia, tik dabar šiek tiek prisibijo šunų, nors juos ir pats augina.

„Yra šioks toks stresas, amteli mažiukas šuo ir yra išgąstis“, - sakė girininkas.

Jis apgailestauja, kad šunis paleidęs žmogus jo taip ir neatsiprašė. Pažeidimo padarymą įtariamas pažeidėjas užginčijo ir dabar, ko gero, vyks teisminiai procesai.