Investicija siekia 60-70 tūkst.

Balandžio 30 dieną duris pravėrusi kavinė skelbia esanti unikali ne tik Lietuvos mastu, bet ir visose Baltijos šalyse, mat tokia idėja čia įgyvendinama pirmą kartą.

Kavinės koncepcija paprasta – čia kviečiami apsilankyti visi, kurie myli kates ir ne tik, tačiau savų augintinių atsivesti leidžiama nebus. Maždaug 60 kv. m patalpoje įrengtos dvi erdvės - vienoje jų nuolat gyvens katės, o kitoje veiks baras ir stovės staliukai lankytojams. Šie galės laisvai patekti ir į kačių erdvę. Katinams taip pat įrengtas ir atskiras kambarėlis, kur jie gali pasislėpti – jeigu gaus per daug dėmesio.

„Mintis kilo prieš porą metų, buvo brandinta apie metus, o įrengimas užtruko apie porą mėnesių. Ilgiausiai užtruko idėjos brandinimas - nuo idėjos pradžios iki žingsnio, kai startuoji su partnerio, patalpų paieška, praėjo daugiausiai laiko“, - pasakojo kavinės įkūrėjas.

Jo teigimu, partneris ieškotas, nes reikėjo investicijų. L. Basiulio teigimu, nors visi finansiniai reikalai dar nėra suskaičiuoti, apytiksliai kavinės įkūrimui reikėjo apie 60-70 tūkst. Lt. Tikimasi, kad kavinė atsipirks per metus ar dvejus.

Citata
Kavinės idėjos autorius juokiasi, kad visi kavinės keturkojai jau turi ir vardus – Margutė, Ryžis ir Joko Ono ir Mursa.

Paklaustas, kaip sekėsi gauti leidimus iš veterinarijos tarnybos dėl galimybės kavinės patalpose laikyti kates, vyras aiškino, kad kol kas šie reikalai vis dar derinimo procese: „Šiuo metu turime veterinarijos tarnybos leidimą maisto tvarkymui, o patalpos (kurioje gyvens katės – red. past). statusas nėra išbaigtas. Bendradarbiaujame su veterinarijos tarnyba ir sprendžiame, kaip šį kambarį įforminti. Tai tikriausiai bus kaip renginių su gyvūnais kambarėlis. Kai jau turėsime mikroschemas, įdiegtas katinukams, bus galima tokį leidimą gauti“, - paaiškino L. Basiulis.

Šiuo metu kavinėje jau gyvena 4 katinai, dar vienas turėtų atkeliauti artimiausiu metu. Katinai parinkti pagelbėjant gyvūnų globos organizacijoms, atkreipiant dėmesį į gyvūno socialumą, sveikatą, charakterį. Kavinės idėjos autorius juokiasi, kad visi kavinės keturkojai jau turi ir vardus – Margutė, Ryžis, Joko Ono ir Mursa.

Bus du konkurentai

GRYNAS.lt jau yra rašęs apie idėją atidaryti kačių kavinę. Tuo metu kalbintas Romas Žvirblis pasakojo, kad kavinę planuojama atidaryti gegužės pradžioje ir jau ieškoma patalpų. Tačiau L. Basiulis teigė, kad jiedu nėra partneriai, taigi kavinės bus dvi.

„Romas yra kitos kavinės kūrėjas. Jie turi kažkokią kitą idėją, informacijos apie juos neturime – tik tiek, kiek jų Facebook paskaitome“, - teigė L. Basiulis. Paklaustas, ar ruošiamasi konkuruoti, jis tai patvirtino: „Žinoma ruošiamės, mūsų pasiruošimas turbūt akivaizdžiausias, kad mes jau atsidarome – tai, tikimės, kad bus mūsų didžiausias pliusas“, - sakė kačių kavinės įkūrėjas.