Akciją rengusios iniciatyvinės grupės „Gerbk gyvūnų teises“ atstovė Aušrinė Skirmantė teigė, kad visame pasaulyje vis daugiau žmonių atkreipia dėmesį į kailinių pramonės žiaurumą ir atsisako dėvėti kailinius dėl etinių priežasčių, tačiau Lietuvoje kailininkystė vis dar populiari. 

„Šia akcija mes norėtume atkreipti visuomenės dėmesį į kailių nešiojimą ir priversti susimąstyti: argi tai, dėl ko turėjo žūti šimtai nekaltų gyvūnų, gali būti gražu, elegantiška ar net tapti prabangos ženklu?“ – retoriškai klausė A. Skirmantė.

Mergina GRYNAS.lt teigė, kad šį kartą protesto akcija nedidelė, joje dalyvauja iki 15 žmonių, todėl savivaldybės leidimo prašyti nereikėjo.

„Reakcijos žmonių būna įvairios. Šiaip žmonės domisi tokiais dalykais. Yra tokių, kurie pavyzdžiui, valgo mėsą, bet pasisako prieš kailių dėvėjimą", - sakė protesto dalyvė.

Gyvūnų teisių gynėjai atkreipia dėmesį, kad tam, kad būtų pagaminti vieneri kailiniai reikia nužudyti: 12-15 lūšių, 10-15 vilkų ar kojotų, 15-20 lapių, 60-80 audinių, 27-30 meškėnų, 10-12 bebrų, 60-100 voverių.

Gyvūnai žiauriais metodais ne tik žudomi, bet jie auginami baisiomis sąlygomis.

„Tipišką kailių fermą sudaro šimtai metalinių, viela apraizgytų narvų, kuriuose gyvūnai kenčia šaltį, lietų, sniegą ir saulę. Juose stipriai ribojama gyvūno judėjimo laisvė. Tokios sąlygos traumuoja gyvūnų psichiką, jie pradeda luošinti patys save, tampa kanibalais“, - pasakojo viena iš protesto organizatorių A. Skirmantė.