Taigi, skelbiama viena svarbiausių ir reikšmingiausių šalies gamtosauginių akcijų – Lietuvos laukinės gamtos fotografijų konkursas „Gintarinis žaltys 2015“.

Startuoja jau šeštasis nacionalinis Lietuvos laukinės gamtos fotografijų konkursas ir skelbiama nuotraukų teikimo pradžia. Konkursas „Gintarinis žaltys 2015“ – kartu ir eilinis, ir neeilinis, bylojantis, kad gamtos fotografų gretos vis gausėja, tvirtėja, bręsta, auga profesionalumas ir kokybė, kartu sakantis, jog visi, kas stvėrę fotoaparatą ir išskuba į gamtą, patenkina ne tik savo pomėgį, siekius, bet ir prisideda prie Lietuvos gamtos išsaugojimo.

Visi, visi, visi, kurie mylite gamtą, kurie nors retkarčiais su fotoaparatu išskubate į miškus, laukus, paupius, paežeres ar pelkes, kad įamžintumėte savo įspūdžius – kerintį ir nepakartojamą gyvūnų bei augalų pasaulį, įstabiausias jo gyvenimo akimirkas, patirtus netikėtus susitikimus, suskubkite patys, paraginkite savo pažįstamus ir draugus – juk prasideda geriausių 2015-ųjų metų laukinės gamtos akimirkų rinkimai.

Ką turite padaryti:

• Pirmiausia elektroniniu paštu konkursas@lutute.lt registruojatės į konkursą;

• Elektroniniu paštu gaunate konkurso taisykles ir nuotraukų registravimo anketą;

• Iki 2016 m. sausio 1 d. elektroniniu paštu siunčiate savo nuotraukas pagal nurodytas nominacijas;

• Nuotraukos, atitinkančios konkurso sąlygas ir techninius reikalavimus, patenka į konkurso pusfinalį;

• Vertinimo komisija 2016 m. sausį atrenka geriausius darbus į konkurso finalą;

• 2016 m. vasarį vyksta finalinė nuotraukų atranka, po kurios paaiškėja atskirų nominacijų laureatai;

• Į konkurso finalą atrinkti darbai patenka ir į geriausių 2015 m. laukinės gamtos fotografijų albumą „Lietuvos laukinės gamtos fotografija 2015“. Iš šių nuotraukų rengiama paroda (apie jos laiką ir vietą bus pranešta atskirai). Atidarant parodą skelbiami ir apdovanojami atskirų nominacijų laureatai, visuomenei ir žiniasklaidai pristatomas geriausių darbų albumas;

• Vėliau paroda visus metus iki kito konkurso keliauja po Lietuvą.

Laukiame Jūsų!

Jeigu kiltų klausimų ar neaiškumų, rašykite konkursas@lutute.lt.