Šia iniciatyva siekiama populiarinti šilumą taupančias priemones ir parodyti, kad sąskaitų už šildymą dydis - pačių gyventojų rankose.

„Dirbame, kad padėtume žmonėms taupyti šilumą. Siekiame paskatinti gyventojus aktyviai įgyvendinti šilumą taupančius veiksmus, patirtimi ir patarimais dalinti ir su kitais. Kiekvienas patarimas yra labai laukiamas“, - sakė bendrovės „Mano būstas“, visoje Lietuvoje įgyvendinančios iniciatyvą „Taupykime šilumą“, generalinis direktorius Vytautas Turonis.

Dalyvauti konkurse labai paprasta. Facebook.com/Taupykimesiluma profilio sienoje iki vasario 1 dienos dalinkitės patarimais, kaip taupote šilumą savo name ar bute (jei galite - prisekite ir nuotraukų). Patarimais dalinkitės ir savo „Facebook“ profilio sienoje. Parašyk žinutę su savo vardu, pavarde, adresu ir nepamirškite pridėti savo kontaktinių duomenų.

Konkurso dalyviai, atsiuntę įdomiausius pasiūlymus, laimės šilumą atspindinčius ekranus, kuriuos galės susimontuoti savo butuose. Nugalėtojų bus ne vienas, nes prizų – šimtai. Laimėtojai bus išrinkti burtų keliu.

Specialistų skaičiavimu, visuose kambariuose už radiatorių įsirengus šilumą atspindinčius ekranus, oro temperatūra bute gali pakilti 1-2ºC. Radiatoriaus ekranas atspindi 90 proc. spinduliuojamos šilumos energijos. Jei daugiabutyje visuose butuose būtų įrengti tokie ekranai, namas šilumos vartojimą galėtų sumažinti net 5 -10 proc.

„Taupykime šilumą“ - tai daugiabučius namus prižiūrinčių įmonių įgyvendinama programa, kurios tikslas bendromis administratorių ir gyventojų pastangomis sumažinti šilumos nuostolius buto viduje ir bendrose patalpose. Pilnai įgyvendinus „5 žingsnių šilumos taupymo programą“ ir įdiegus ekspertų sukurtus veiksmus, daugiabutyje galima sutaupyti iki 30 proc. šilumos.

Prie „5 žingsnių šilumos taupymo programos“ prisijungę namai praėjusių metų šildymo sezono metu sutaupė iki 17 proc. šilumos, kas pavertus pinigais sudaro apie 2,3 mln. litų. Prie programos prisijungę Vilniaus gyventojai sutaupė 1,4 mln. litų, Kauno - 171 tūkst. litų, Klaipėdos - 623 tūkst. litų, kitų miestų - 112 tūkst. litų.

Kokių žingsnių rekomenduojama imtis, siekiant taupyti šilumą, kaip prisijungti prie iniciatyvos, galima sužinoti interneto svetainėje www.taupykimesiluma.lt bei „Facebook“ paskyroje facebook.com/taupykimesiluma. Apie programos įgyvendinimą savo name gyventojai gali sužinoti kreipęsi tiesiogiai į administruojančią bendrovę.