Parlamentaras įregistravo tokį pasiūlymą Žuvininkystės įstatymo pakeitimo projektui, kuriuo siūlo, apribojus verslinę žvejybą Kuršių mariose, užtikrinti, kad nebūtų palikta erdvės piktnaudžiavimui.

Seimo narys L. Jonauskas mano, kad Kuršių marių apsauga valdantieji rūpinasi pernelyg atsainiai.

„Žuvininkystės įstatymo priėmimas ir apribota verslinė žvejyba Kuršių mariose, kad galėtų atsikurti kritinės būklės žuvų ištekliai, buvo vienas iš pagrindinių valdančiųjų vyriausybės tikslų, deklaruotų rinkiminės kampanijos metu. Seimo kadencija eina į pabaigą, o šis klausimas iki šiol neišspręstas. Visuomenė iki šiol laukia ryžtingumo iš Vyriausybės, tačiau jo kaip nėra, taip nėra. Matome tik pataikavimą verslinės žvejybos lobistams ir nuolaidžiavimą“, – sako L. Jonauskas.

Pasak jo, paskutinis Žuvininkystės įstatymo pakeitimo projektas, pateiktas Seimo valdančiųjų, palieka per daug išlygų, atveriančių erdvę piktnaudžiavimui.

„Seimo narės Aistės Gedvilienės pateiktas įstatymo projektas, nors ir yra nedidelis žingsnis apribojant verslinę žvejybą vidaus vandenyse, bet neturės didelio poveikio pereikvotoms Kuršių marioms.

Nereikia savęs apgaudinėti, kad leidžiant verslinę žvejybą, kaip tautinį paveldą, sulauksime kažkokių pokyčių. Tai yra erdvė piktnaudžiavimui. Daugelis įmonių, užsiimančių versline žvejyba, ir taip iš jos negyvena, turi kitų veiklų. Neabejoju, kad įmonės, šiuo metu užsiimančios versline žvejyba, gaus sertifikatus, kurie patvirtina jų veiklą, kaip tautinį paveldą, ir toliau žvejos, kaip žvejojusios“, – teigia L. Jonauskas, siūlantis vidaus vandenyse leisti tik specializuotą verslinę stintų žvejybą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją