T. Nugentas prieraše po šia nuotrauka neslėpė besidžiaugiantis sėkminga medžiokle ir išsakė poziciją, kad kalnų liūto sumedžiojimas pasitarnavo kitų rūšių išsaugojimui.

„Naujieji metai pasitinkami su didingu išsaugojimu!Sveikinu mano “Motorcity” berniuką Kidą Rocką su tokio nuostabaus kalnų liūto nukovimu, išsaugant gyvybę daugybei elnių, briedžių ir kitų gyvūnų. Jau girdžiu kitų neigimą ir piktinimąsi, kad žūdyti liūtus yra blogis. Tai yra legalu, reikalinga ir naudinga. Šlovinkime gyvenimą, kuris mums duoda daug energijos ir sportinių trofėjų!“ - savo paskyroje rašo T. Nugentas.

Tiesa, jis nepatikslina, kur tiksliai nuotraukoje matomas kalnų liūtas sumedžiotas. Jungtinėse Amerikos Valstijose šie plėšrūnai gyvena net 14 valstijų.

Savo ruožtu gyvūnų teisių gynėja PETA pasmerkė tokį muzikantų poelgį.

„Kai matome kažką šlovinant ir džiaugiantis nukovus kitą gyvą padarą, kuris gamtoje gyvena savo gyvenimą, tampa akivaizdu, kad ne visiems buvo lemta išsivystyti protiškai ir emociškai. Šiais laikais tik labai mažai žmonių daliai yra priimtina remti tokius kruvinas sporto rūšis kaip trofėjinė medžioklė“, - tokią savo nuomonę hufflingtonpost.com sakė PETA atstovas Benas Williamsonas.

Medžioti kalnų liūtus yra legalu. Nuo 1931 m. yra įtvirtinta nuostata, kad JAV Žemės ūkio ministerija gali duoti leidimą vykdyti populiacijos reguliavimo programas tokiems gyvūnams kaip kojotai, meškos ir kalnų liūtai tais atvejais, kai šie žvėrys kelia grėsmę žemės ūkio kultūroms ar gyvulininkystės sektoriui. Nuo 1971 m Vakarų Valstijose pradėta mokėti licencijuotiems medžiotojams už kalnų liūtų sumedžiojimą. Nevyriausybinės kalnų liūtų apsaugos organizacijos duomenimis, nuo to laiko kalnų liūtų sumedžiojimo skaičiai nuolat auga.

Vis dėlto, nors gyvūnų mylėtojai kritiškai atsiliepė tiek apie trofėjinę medžioklę, tiek apie pozavimą su nukautais gyvūnais, socialiniame tinkle paskelbtą nuotrauką kaip patinkančią pažymėjo per 8 tūkst. internautų.