Ne blizgučių girliandomis, o rankdarbiais, iš medvilninių siūlų nertomis servetėlėmis, apvadėliais, spalvotų adinių atraižomis Kalėdų laukimo metui savo miesto centrą pradėjo puošti Šilutėje veikiančio verslininkių klubo moterys.

„Mūsų – tik keturiolika, bet visos turime įvairiausių idėjų, o šią – skvero medžių kamienus išdabinti rankdarbiais, kad trauktų akį spalvingumu ir išmone, sugalvojo Virginija, gretimo prekybos kiosko savininkė“,- GRYNAS.lt pasakojo šilutiškė Neringa.

Ji toje pačioje centrinėje Lietuvininkų gatvėje prekiauja gyvomis gėlėmis.

Moterys susižavėjo pastaraisiais metais didmiesčiuose išpopuliarėjusia meno rūšimi, kuriai rankdarbių mėgėjų judėjimo dalyviai yra davę pavadinimus „siūlų šturmas“ ar „mezginių grafičiai“.

Mezginiais šio meno kūrėjai stengiasi sušildyti nejaukias ir šaltas viešąsias erdves ir atkreipti į jas visuomenės dėmesį.

Šilutiškės savo rankdarbiais prieškalėdinį laikotarpį nusprendė pagyvinti ne pačią šalčiausią, o pakankamai jaukią, neseniai rekonstruotą viešąją erdvę mieste. Jos centre įrengtas fontanas, pasivaikščiojimo takai, poilsio suoleliai, šviečia modernūs žibintai. Čia mėgsta rinktis jaunimas.

Beje, moterų verslininkių klubo sukurti aprėdai Vydūno skvero medžiams užvakar jau užkliuvo ilgapirščiams. Viena tautinė juosta, kuria buvo apvyniota kamieno apačia, buvo nudrėksta.

Kelias pastarąsias dienas moterys ant trijų skvero medžių kamienų vyniojo spalvotų audinių atraižas, ant jų prisegiojo nertų snaigės formos servetėlių, kad įėjimas į skverą pagyvėtų. Prie pat aikštės, kurioje iki vėlyvo rudens žydėjo vertikalių gėlynų kompozicijos, jos norėjo sukurti pakankamai ryškų akcentą.

Nes gėlių vegetacijos sezonas baigėsi, atsivėrė nyki betono pilkuma, ir moteriška intuicija verslininkėms sakė – pagyvinti galima spalvotais nėriniais iš savo sankaupų. Juo labiau, kad ši madinga meno rūšis plinta ir yra vadinama pasauliniu fenomenu.

„Nekūrėme specialiai Kalėdoms skirtų nėrinių, o sunešėme savo ir močiučių per gyvenimą sukauptus, labdaros siuntose gautus. Tai, ką per savaitę padarėme, dar tik pradžia, nes spalvotais audiniais ir nėriniais iš viso ketiname aprengti aštuonių medžių kamienus“, - pasakojo Neringa S.

Beje, moterų verslininkių klubo sukurti aprėdai Vydūno skvero medžiams užvakar jau užkliuvo ilgapirščiams. Viena tautinė juosta, kuria buvo apvyniota kamieno apačia, buvo nudrėksta.

Miesto parke, garsiame retų augalų gausa ir aštuonių paminklinių akmenų alėja netoli tvenkinio ir Šyšos, niekdariams užkliuvo net informacinės lentelės prie medžių. Jose užrašyti visi čia augančių medžių ir krūmų pavadinimai, bet chuliganai daugelį tiesiog išspardė.