Rokiškio rajono policijos komisariato tyrėjas Ramūnas Traškinas, gavęs informaciją apie badu marinamą šunį Panemunėlio seniūnijoje, kartu su Valstybinės maisto veterinarijos tarnybos (toliau - VMVT) gyvūnų gerovės specialiste E. Jančiene nuvyko į Klišių kaimą.

Kieme pareigūnai pamatė pririštą prie būdos išsekusį mišrūną. VMVT specialistė E. Jančienė konstatavo, kad šuo nešertas jau daug dienų ir yra marinamas badu, surašė gyvūno apžiūros aktą.

Šuns šeimininko namuose nebuvo, tad apylinkės inspektorius ėmė jo ieškoti. Po geros valandos neblaivus gyvūno kankintojas surastas kaime. Paklaustas, kodėl nešeria savo augintinio, 37-nerių šuns šeimininkas nieko neatsakė.

Rokiškio rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 straipsnį ("Žiaurus elgesys su gyvūnais"). Tai jau trečias pagal minėtą straipsnį šiemet pradėtas tyrimas.

Asmeniui, žiauriai besielgiančiam su gyvūnais, gresia viešieji darbai arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.