Sunku patikėti, tačiau atvykę į statybų aikštelę, kurioje stovi šis milžiniškas 3D spausdintuvas, galite stebėti namo gimimo procesą vos per kelias valandas. Gigantiška 150 metrų ilgio, 10 metrų pločio ir 6 metrų gylio mašina atskirai atspausdina pagrindinius namo elementus, kurie vėliau greit sujungiami ir paverčiami į gyvenamąjį būstą. Taip sutaupoma daugybė laiko ir medžiagų, beveik išvengiama transportavimo ir kitų išlaidų.

Siekiant maksimaliai sumažinti tokio namo statybos kainą, laikančiųjų konstrukcijų spausdinimui buvo panaudojama daugybė statybinių bei industrinių atliekų, kurios maišomos su cementu leidžia išspausdinti tvirtas bei patvarias namo sienas. Kompanija džiaugiasi, kad tokiu būdu perdirbdama medžiagas gali pasiūlyti maždaug 60-ies kvadratinių metrų namą pasistatyti už 12 000 litų.

Bendrovės vadovas Ma Yihe teigia, jog pagal jo išrastą metodą „spausdinami“ namai sutaupo gausybę išlaidų ir tai yra aplinkai draugiškas statybų būdas.

Vyras tyrinėjo namų spausdinimo technologiją paskutiniuosius 12 metų, tačiau pritaria, jog ją dar reikėtų tobulinti.

„WinSun Decoration Design Engineering Co“ vadovas tikisi, kad netolimoje ateityje tokiu būdu bus galima atspausdinti ir dangoraižius.

Kompanijos vadovas teigia, kad ateityje taip pat imsis spausdinti apšiltinimo elementus, kanalizacijos vamzdžius, elektronikos prietaisus bei kitas statyboje naudojamas medžiagas.

Manoma, kad šis metodas sukels tikrą revoliuciją statybų sektoriuje: viskas vyks greičiau, pigiau, paprasčiau, reikalaus mažiau fizinio darbo bei taps puikia galimybe masiniam medžiagų perdirbimui.