„Mūsų katinas pastoviai galanda nagus į tapetus, kėdžių pamušalus, sofas, kilimus ir pan. Tai greitai atsibodo, todėl nusprendėme jam pagaminti draskyklę. Mūsų rankų darbas jo nė kiek nesudomino. Katinas į ją nekreipė jokio dėmesio. Supratę, kad nieko nebus, nusprendėme draskyklę jam nupirkti. Pastatėme prie sienos, o katinas atėjęs apuostė ir apšlapinęs nuėjo. Daugiau prie jos niekuomet katinas nėjo. Nežinom, ką daryti, kad jis pradėtų naudotis draskykle. Tikrai didelė bėda“, - rašė skaitytojas Donatas.

Veterinarijos gydytoja ir Lietuvos felinologų draugijos vadovė Jurgita Gustaitienė GRYNAS.lt teigė, kad katinas – laisvas gyvūnas, todėl jeigu jis nenori draskyti draskyklės, jo ir nepriversi.

„Yra specialūs kvapai, kuriais galima apipurkšti draskyklę, jie skirti katino pratinimui. Galima bandyti su katinu dažniau pažaisti, be to, ir draskyklė turi būti tokia, kad katinui būtų miela ir maloni, kad jam būtų įdomu, galbūt su kažkokiais įlindimais. Bet jeigu atvirai pasakius, jeigu katinas nedrasko draskyklės, tai jūs ir nepriversite. Jeigu pabandėte ir nepavyko, tai meskite tą draskyklę, padovanokite kam nors ir nustokite patys kankintis ir katiną kankinti“, - sakė J. Gustaitienė.

Pasak pašnekovės, galima surasti kitų būdų ir išvengti baldų sugadinimo: „Reikia stebėti, ką katinas drasko. Yra katinų, kurie drasko kilimėlį, gulintį prie durų, tuomet galbūt reikėtų nupirkti kilimėlį, kuris būtų ne iš plastiko, o medvilninis ar bambukinis. Puikus katinas: ateina prie durų, padrasko kilimėlį ir nueina. Labai daug katinų drasko pintą krepšį. Jeigu katinas drasko sofos kampą, yra speciali medžiaga draskymui, kurią galima pakabinti ant to kampo. Galima siūlais apvynioti stalo koją. Pagrindinė taisyklė, kurią reikia atsiminti visuose klausimuose – katinas yra laisvas, nepriklausomas gyvūnas ir jokia prievarta jam netinka. Jeigu jis nenorės, jūs galite daryti, ką norite, katinas kovos iki galo.“

Komentuodama skaitytojo istoriją, kad katinas tiesiog apšlapino draskyklę, moteris juokėsi: „Gali būti, kad draskyklė turėjo kitą kvapą, buvo tarp kitų gyvūnų ir katinas pademonstravo, kad jis yra aukščiau. Be to, katinas taip pademonstravo, kad šis daiktas jam visiškai nėra tinkamas. Jis aiškiai parodė, kad tai yra visiškas niekalas.“