Dažną savaitgalį čia vyksta sporto ar pramoginiai renginiai - šalies ir Baltijos šalių triatlono varžybos, regatos, sąskrydžiai. Keistas tik vienas tų renginių aspektas – miesto ir rajono gyventojai beveik visai jais nesidomi.

- Pasakykite, gal Kupiškyje šiandien kas nors ypatingo vyksta kur nors kitur, kad čia visai žmonių nėra? Lyg išmirę visi. Taigi įdomi irklavimo šventė, vikingų valtis atsivežėme iš Birštono, o žiūrovų tik vienas kitas, patys žiūrime, patys sau plojame, - tokią nuoširdžią nuostabą praėjusį sekmadienį „Ūkininko patarėjo“ korespondentei išsakė buvęs Seimo narys, Lietuvos baidarių ir kanojų federacijos „Drakonų“ padalinio pirmininkas Gediminas Jakavonis.

Stebėjosi ne tik jis, bet ir kiti sportiškai apsirengę jo kolegos, suvažiavę iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Varėnos, Birštono, kad parodytų kupiškėnams senąsias vikingų valtis, leistų jiems patiems pairkluoti, varžybose sudalyvauti. Entuziastų teko atkakliai paieškoti, ir jeigu ne jaunimas ar vienas kitas senjoras, galėjo žvejų estafetės, „Drakonų“ bei „Žalčių“ laivų klasių svečių ir šeimininkų pasivaržymai ir sužlugti.

Bet šventė įvyko, grakščios valtys startavo, apiplaukė du kilometrus aplinkui Uošvės liežuvio salą ir pasiekė finišą. Nugalėtojai gavo šventės organizatorių – Kupiškio turizmo ir verslo informacijos centro – taurę ir apdovanojimus. Įvyko ir linksmoji regata, joje savadarbėmis plaukimo priemonėmis varžėsi keturi dalyviai.

Plaukmenys išradingai sukonstruoti iš įvairiausių buities daiktų, padangų, statinaičių, netgi lovų, vietoj irklų panaudoti kastuvėliai. Ir kovinę aprangą „Kung fui“ komandos jaunimas atitinkamą pritaikė. Trūko tik žiūrovų minios džiaugsmingo palaikymo bei plojimų...

Kol valtys plaukė, paplūdimio tinklinio aikštelėje kamuolį daužė keli jaunuoliai, pasikalbėjome su „Drakonų“ klasės valčių irklavimo mėgėjais, G. Jakavoniu ir jo bičiuliais.

Sakė važinėjantys jie po visą Lietuvą, dalyvaujantys įvairiose šventėse, regatose, čia jiems geros treniruotės. Po kelių savaičių vyks į senjorų „Drakonų“ valčių Europos pirmenybes Kijeve.
- Toks žavus jūsų miestukas, taip žalia ir švaru, kodėl neateina žmonės pasidžiaugti tuo ir besibaigiančia vasara? - svečiai ir atsisveikindami neslėpė nuostabos.

Išties, kodėl žmonės neina švęsti ir džiaugtis? Matyt, nėra kam švęsti, nebeliko linksmų ir džiaugsmingų žmonių...