Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija balandžio 15 ir 16 dieną kviečia į rezervato tvarkymo talką, skirtą Kultūros dienai bei Tarptautinei paminklų ir paminklinių vietovių apsaugos dienai paminėti.

Balandžio 15-oji Lietuvoje minima kaip atmintina Kultūros diena. Ja siekiama paskatinti saugoti visos žmonijos kultūrines vertybes. Balandžio 18-oji – Tarptautinė paminklų ir paminklinių vietovių apsaugos diena. Šią dieną visame pasaulyje stengiamasi atkreipti dėmesį į kultūrai reikšmingą paveldo vietovių būklę, skatinama aplankyti reikšmingus kultūrinius paminklus, išsaugoti jų autentiškumą bei pritaikyti visuomenės reikmėms.

Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato teritorija – istorinė ir kultūrinė vertybė, išskirtinė vietovė, su kuria daugelis sieja savo kartos istorijos bei kultūros puoselėjimo tradicijas. Tai labiausiai žinoma ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje Vilniaus senamiesčio dalis, garsinusi mūsų valstybę praeityje, o šiandien gausiausiai lankoma turistų.

Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija nuo 2005 metų kasmet balandžio mėnesį organizuoja Vilniaus pilių teritorijos tvarkymo talką, siekdama paskatinti visuomenės ir atsakingų institucijų bendradarbiavimą bei atgaivinti senąsias ir kurti naujas kultūros paveldo puoselėjimo tradicijas. Trečius metus ši talka įsilieja į švarinimosi akciją "Darom". Tad ir šiais metais Direkcija maloniai kviečia Vilniaus gyventojus ir svečius, visuomenines organizacijas, moksleivius bei studentus, valstybinių ir privačių institucijų darbuotojus drauge tvarkyti Gedimino kalno papėdę, Vilnios pakrantes, Kalnų parką.

Aplinkos ministerija balandžio 16 d. "Darom" talkininkus vaišins kareiviška koše.

Talkininkai laukiami 2011 m. balandžio 15 ir 16 d. (penktadienį ir šeštadienį), 10 val. prie "Rotondos", Barboros Radvilaitės g. 6A, Vilniuje.